Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) Ruta: Waking up in the future

Dit project was onderdeel van DDW 2023

Een op fungi geïnspireerde wekker die een glimp biedt van een harmonieuze toekomst waarin natuur en mensheid op gelijke voet naast elkaar bestaan. Dit zintuiglijke ontwerp nodigt deelnemers uit om te interageren met een kolonie 'wezens' die elkaar waarnemen en met elkaar communiceren.

Ervaar uit de eerste hand een post-antropocentrische toekomst.

Ruta is een op fungi geïnspireerde wekker die bezoekers uitnodigt om te ervaren hoe het zou zijn om in slaap te vallen en wakker te worden in een toekomstscenario waarin natuur en mensen op gelijke voet naast elkaar bestaan.
Deelnemers worden aangemoedigd om in interactie te treden met een kolonie 'wezens' die elkaar waarnemen en met elkaar communiceren. Deze installatie stimuleert de zintuigen door middel van geur, licht, geluid en aanraking, en nodigt uit tot reflectie over een post-antropocentrische wereld.

Natuurgeïnspireerd ontwerp: de sleutel voor een duurzame toekomst.

De installatie haalt inspiratie uit de betoverende wereld van schimmels en dient als een metafoor voor een post-antropocentrische toekomst. Door de wijsheid van de natuur te integreren in ons dagelijks leven, bevorderen we een duurzame toekomst gebouwd op harmonie, symbiose en een diep respect voor het complexe web van leven dat ons allen in stand houdt.