Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma '23

Evolumination

Diversiteit van een soort

Phenotypes of Evolumination installation 5/144 ā€” Ā© Kollegi

Evolumination is een grote lichtinstallatie op Strijp-S in de Microlab Hall, die presenteert hoe de vorm van een soort wordt beĆÆnvloed door de habitat en die oproept tot verkenning door het publiek. Het wordt gepresenteerd door Kollegi, een in Finland gevestigd creatief collectief.

Expositie

Wij heten u welkom in MicroLab Hall, onze grote lichtinstallatie van unieke hanglampen. Om binnen te komen, loop je eronder en onderzoek je hoe de vorm van lampen zich verhoudt tot de leefomgeving waarin ze leven. Samen creƫren de lichten een meeslepende, speelse en visueel boeiende ervaring voor kijkers, versterkt door de kleurrijke stippenpatronen die ze uitstralen. de vloer. De tentoonstelling openbaart zich door middel van onderzoek en staat open voor verschillende interpretaties. Een satelliettentoonstelling in het Klokgebouw presenteert een klein stukje Evolumination.

Vorm volgt habitat

Elke hoek van de ruimte vertegenwoordigt een habitat, met specifieke omstandigheden. Je kunt bijvoorbeeld denken dat de ene hoek een dorre, woestijnachtige plek voorstelt, terwijl de andere een weelderig bosje voorstelt. Zo zijn de leefomstandigheden op elke plek in de ruimte anders, wat resulteert in een unieke vorm voor de lamp daar. De lampen in de ruimtes tussen de hoeken laten de kenmerken van aangrenzende omgevingen samensmelten. Voor het publiek manifesteert dit zich in een gradiƫntveld van verandering onder de bevolking, waardoor een verkenning en opwindende onthullingen van causaliteit mogelijk wordt, waarbij ruimte wordt gelaten voor speelse, creatieve verbeeldingskracht.

Diversiteit in de natuur en in producten

Onze installatie viert de habitats en hun effect op de biodiversiteit, en bevordert een gevoel van rentmeesterschap jegens onze planeet: wanneer habitats verloren gaan, wordt de diversiteit dramatisch verminderd. Vanuit een computationeel ontwerpoogpunt expliceren we met de installatie een oplossingsruimte in een tastbaar voorbeeld van 144 unieke lampen. De tentoonstelling laat zien hoe generatief ontwerp en digitale productie unieke producten mogelijk maken, of het nu gaat om individuele exemplaren of om verzamelingen daarvan.

Over Kollegi

Kollegi is een internationaal collectief van ontwerpers en architecten, woonachtig in Finland maar mondiaal denkend. We worden gedreven door de interesse om digitaal en fysiek te verbinden met computationele ontwerpbenaderingen, waarbij we onze aanpak baseren op een vreugdevolle compilatie van frisse creativiteit en solide ervaring op verschillende ontwerpgebieden.
Partners