Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) The Microbial Council

Exploring the Invisible: herontwerp Eindhoven in samenwerking met onze microbiële buren.

Dit project was onderdeel van DDW 2023
Biological Sample — © Celina Camboni

Ga mee op een meeslepende reis door de verborgen wereld van micro-organismen en hun potentieel om ons stadslandschap te veranderen. In deze hybride excursie en workshop stellen we ons een toekomst voor waarin mycelium en bacteriën evolueren om met ons, hun menselijke tegenhangers, te concurreren.

Microbiële verkenning: Routebeschrijving en Details

Deze verkennende excursie/workshop van een halve dag is bedoeld voor deelnemers van alle leeftijden en professionele, educatieve achtergronden om de niet-menselijke organismen en entiteiten te ontdekken die naast ons bestaan. Hoe zou Eindhoven eruit zien als het opnieuw ontworpen zou worden door onze onzichtbare, niet-menselijke microbiële buren waar we onze steden mee delen? We vragen deelnemers om zich een toekomst voor te stellen waarin superefficiënte stammen van mycelium, algen, korstmossen, mycorrhiza of bacteriën evolueren tot een niveau van kracht en intelligentie om te concurreren met ons, hun menselijke tegenhangers.

Registreer je via onderstaande link om een ticket te bemachtigen. De excursie/workshop duurt 3 uur en is inclusief pauze. Je kunt kiezen om deel te nemen op zondag de 22e of op maandag de 23e. Het is dezelfde inhoud op beide dagen, dus je hoeft maar voor één van de twee dagen te boeken. Je hebt geen DDW-ticket nodig om deel te nemen aan onze workshop of BioArt Laboratories binnen te gaan, alleen ons Eventbrite-ticket hieronder.

https://www.eventbrite.co.uk/e/the-microbial-council-an-exploratory-field-tripworkshop-tickets-723479425437

Deel 1: Excursie

We beginnen de dag met een groepsintroductie in de verschillende soorten micro-organismen. We laten hun natuurlijke leefomgeving zien en de voordelen die ze hebben voor onze complexe ecosystemen. Daarna verdelen we de deelnemers in verschillende groepen, elk begeleid door een van onze teamleden en toegewezen aan een ander micro-organisme. Deze groepen gaan in de lokale omgeving op zoek naar deze onzichtbare micro-organismen tijdens de één uur durende 'excursie'. De groepen krijgen materiaal om verschillende monsters te verzamelen en te analyseren, zoals microscopen, monsterpotjes en kits om objectglaasjes te maken. Deelnemers kunnen ook worden aangemoedigd om interviews af te nemen en foto-, video- en geluidsgegevens te verzamelen over de ecosystemen en omgevingen waarin deze micro-organismen voorkomen.

Zorg ervoor dat je de veelgestelde vragen op Eventbrite bekijkt.

Deel 2: Workshop

Met behulp van de monsters en gegevens die tijdens de excursie zijn verzameld, kiezen de deelnemers in de workshop één micro-organisme en ontwerpen ze vanuit hun perspectief. Ons team zal hen begeleiden met behulp van speculatieve scenario's en prototyping om een element van de stad Eindhoven opnieuw te ontwerpen. Dit kan bijvoorbeeld een voorspelling zijn van hoe het openbaar vervoer zou functioneren als het ontworpen zou zijn door mycelium of hoe de infrastructuur van het grachtennetwerk eruit zou zien als het herontworpen zou zijn door algen? De dag wordt afgesloten met de onthulling van het stadsmanifest en de microvlag door de groep.

Sample Collection — © Shem Johnson

Plant Dissection — © Hana Komanova

Microscopic Image — © MA Biodesign