Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) JOB’S PLAYGROUND

Een atelier vol verhalen, modellen, prototypes, producten en objecten.

Dit project was onderdeel van DDW 2023
o-series — © Job van den Berg

Een atelier vol verhalen, modellen, prototypes, producten en objecten. In deze georganiseerde chaos zal Job van den Berg een combinatie van nieuwe en oude projecten presenteren. De projecten variëren van materiaal onderzoeken tot industrieel vervaardigde producten, handgemaakte meubels en objecten.

Wood Tube Chair

The Wood Tube Chair is part of the extensive research on the O-Series. Wood has been saved because it is made of wooden tubes instead of solid wood. Veneer is rolled up and glued together into hollow tubes. The material is light wight, strong and saves a lot of wood during the production.

Wooden tubes, wood joinery experiments, laminated curved back, papercord seat.

Metal Skins

Een tactiele ingreep binnen een efficiënt, pragmatisch industrieel proces. Metaal, gaten en metalen huiden.

Metal Wood Beam Bench

De Metal Chipwood Bench maakt deel uit van het materiaal- en productieonderzoek van de Metal Skins, waarbij allerlei materialen worden gebruikt als mal om texturen in metaal te persen. Voor deze bank wordt OSB gebruikt als mal om de textuur in gepolijst roestvrij staal te persen. De textuur weerspiegelt de omgeving op een vervormde manier. Kleuren, licht en schaduw van de omgeving worden kriskras gereflecteerd in het oppervlak van de bank en veranderen voortdurend als je beweegt.

– Mal: OSB
– druk: 6.000.000 kg
- gepolijst roestvrij staal
– L 180 x D 27 x H 40 cm
– 2023

Play video
Play video

Metal Skins — © Job van den Berg

Metal Wood Beam Bench — © Job van den Berg