Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) Design the (work) life you’ll love

In het ontwerpen van je (werk) leven is de eerste stap het leren kennen van jezelf. Ontdek al ‘stickerend’ wat jou inspireert & maakt tot wie je bent!

Dit project was onderdeel van DDW 2023
Designer Iris Jönsthövel

Ontwerpster Iris Jönsthövel biedt een praktische workshop om jou te helpen uitvogelen waar je voldoening uit haalt in je (werkende) leven. Met creatieve templates en associatieve triggerplaatjes breng je al ‘stickerend’ jezelf in kaart en raak je geïnspireerd door je eigen unieke persoonlijkheid.

Een ontwerpmethode voor het leven: Waarom?

Ik bied mensen een ontwerpmethode voor hun leven m.b.v. praktische design oefeningen die ze op een toegankelijke manier helpen met het cultiveren van persoonlijke & professionele groei.

Van jongs af aan worden we geconfronteerd met de vraag wat we later willen worden. In onze laatste jaren van de Middelbare wordt deze vraag urgenter, maar we hebben nooit een aanpak geleerd om deze vraag te kunnen beantwoorden. Vroeg of laat komen we onszelf tegen en zitten we in een leven en/of carrière vast die niet goed blijkt te matchen of verliezen we motivatie omdat we niet weten wat onze werkelijke drijfveren zijn. We zien het overal om ons heen gebeuren: mensen raken ‘burned- of ‘bored out’ en ons algehele welzijn daalt drastisch.

Het probleem is dat we een proces missen - een ontwerpproces - om uit te zoeken wat we willen, hoe we willen groeien en hoe we een leven kunnen creëren waar we door geïnspireerd raken en dat bij ons past. Wanneer mensen nu het gevoel hebben dat ze vastzitten, is een van de weinige opties die ze hebben om een ​​coach in te schakelen, wat kan afschrikken, veel geld kost of gewoon niet de juiste match blijkt te zijn.

DDW workshopsessie

Ik geloof dat iedereen, ongeacht leeftijd of levensfase, kan leren hoe ze hun leven kunnen ontwerpen met gebruik van dezelfde hulpmiddelen die ontwerpers gebruiken bij het visualiseren van een toekomst die nog niet bestaat. Tijdens de DDW-workshop geef ik mensen de mogelijkheid om wat tijd uit hun dag te nemen en op een creatieve manier te onderzoeken en inzichtelijk te maken wat hun drijfveren zijn in het maken van toekomstige beslissingen. Ik voorzie de bezoeker vervolgens van de benodigde ontwerptools: een template, een flinke set expressieve stickers en kleurpennen, en begeleid ze bij het in kaart brengen van alle positieve dingen aan-en over zichzelf. Na 1,5 uur loopt de bezoeker weg met een trots en geïnspireerd gevoel over zichzelf en unieke persoonlijkheid!

DDW-details: wanneer en waar?

Op donderdag 26 OKT & vrijdag 27 OKT kun je bij mij een workshop van 1,5 uur volgen in The Social Hub vlak naast centraal station. Ik bied drie tijdvakken aan tijdens beide dagen en zorg ervoor dat er ruimte voor je is om je te concentreren, te creëren en even weg te zijn van de drukte van het evenement zodat je lekker even ‘de tijd weg kan stickeren'. Alles wat we gaan doen, wordt op een zeer positieve en toegankelijke manier gedaan, dus maak je geen zorgen over ‘je wel de juiste vaardigheden bezit' of niet. Het maakt niet uit, kom gewoon zoals je bent!


Alle materialen zijn in (makkelijk te begrijpen) Engels, maar ik spreek zowel Engels als Nederlands.

Play video

Iris with workshop materials

Workshop materials: worksheets & stickers

Iris with Alta at Creative Life Event

Designer Iris Jönsthövel