Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) PHYGITAL WORLDS

Ontdek een project waarin fysiek en digitaal samenkomen in interactieve draagbare items, die technologie en mode verenigen voor een nieuwe ervaring.

Dit project was onderdeel van DDW 2023
Phygital worlds — © Mateusz Kiec (TOG) junyookyung0266@gmail.com(VA)

Mijn project combineert digitaal en fysiek ontwerp in een interactieve collectie. Het versmelt fysieke en digitale vormgeving, en heeft draagbare stukken die activeren bij aanraking. Het laat een voorbeeld zien wat de kansen zijn als technologie en mode samenwerken

Verbinding van Digitale en Fysieke Werelden in Mode en Technologie

In een wereld waarin het digitale steeds meer verweven raakt met ons leven, blijven we toch terughoudend ten opzichte van technologie en het digitale leven. Met mijn project laat ik een manier zien waarop onze digitale en fysieke levens samenkomen. Met deze fysieke-collectie verken ik een manier om een digitale belichaming tastbaarder te maken. Kunnen we een interactieve ervaring hebben met een digitaal wezen? Hoe ziet dit digitale wezen eruit en hoe leeft het op ons fysieke lichaam? Ik heb een interactieve collectie gecreëerd die fysiek ontwerp combineert met digitaal/technologisch ontwerp, om een unieke en meeslepende ervaring te creëren. Mijn collectie verlegt de grenzen van traditioneel ontwerp en toont het potentieel van technologie en mode die samenwerken.

Door gebruik te maken van projectie couture, creëer ik een fysieke fashion collectie die mensen inspireert om naar mode te kijken als iets meer dan alleen kleding. Het geeft een glimp van toekomstig ontwerp door technologie te gebruiken als een instrument om een nieuwe ontwerpmethode te creëren. Mijn fysieke collectie is een innovatieve verzameling die projectiemapping combineert met technologie geïntegreerd in textiel. Door gebruik te maken van deze nieuwe technologieën transformeert de collectie van traditionele kledingstukken in levende, ademende kunstwerken die reageren op de aanraking van de toeschouwer. De collectie is geïnspireerd door het idee van mens en digitale levens die samenkomen om een transhumane collectie te creëren. Ik heb elementen zoals aderen, botten en ruggengraten gebruikt om de illusie te creëren dat deze menselijke aspecten meer zijn dan alleen menselijk. Door ons lichaam en onze kleding te beschouwen als instrumenten om een nieuwe realiteit te creëren, een realiteit waarin we technologie en digitalisering gebruiken voor een nieuwe manier van leven.

Play video

Phygital worlds — © Mateusz Kiec (TOG) junyookyung0266@gmail.com(VA)

Phygital worlds — © Mateusz Kiec (TOG) junyookyung0266@gmail.com(VA)

Phygital worlds — © Mateusz Kiec (TOG) junyookyung0266@gmail.com(VA)

Phygital worlds — © Mateusz Kiec (TOG) junyookyung0266@gmail.com(VA)