Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) Fleur Peters, Iris Lucia, Emma Hoogstede

Kleurrijke interieurobjecten

Dit project was onderdeel van DDW 2023
Emma, Iris, Fleur — © Emma, Iris, Fleur

Wij zijn Studio Fleur Peters, Iris Lucia Design en Emma Hoogstede. Drie individuele makers met een gedeelde interesse in het opzoeken van de grenzen van delicate materialen zoals glas, dun geprint plastic en keramiek. Wij presenteren onze kleurrijke collecties interieurobjecten bij Piet Hein Eek.

Van materiaalonderzoek naar interieurobjecten

Fleur Peters is gefascineerd door licht en kleur, dit vertaalt zich in werk van glas, waarin ze de relatie onderzoekt tussen ambacht en hedendaags design. De zon is haar grootste inspiratiebron. Met haar ontwerpen maakt ze het zonlicht zichtbaar. De reflecties, refracties, schaduwen, en kleuren van het glas spelen met het licht en geven diepte aan haar ontwerpen.

Alle objecten van Iris Lucia Design worden in 3D getekend met lijnen bestaande uit bio-hars. Alledaagse objecten zoals een vaas of een theepot worden met een pen in de ruimte geschetst. Een futuristisch ambacht waarbij elk uniek object meteen volume krijgt. Het verkent letterlijk de grenzen van vorm en roept fundamentele vragen op: Hoeveel materiaal hebben we nodig? Hoe licht kunnen we leven?

Emma’s kleurrijke keramische interieurobjecten hebben een flexibele functie. Hun dubbelzinnige karakter nodigt uit tot spel. De ontwerpen ontstaan uit voortdurend onderzoek naar de grenzen van klei als materiaal en de mallen die worden gebruikt om de klei te vormen. Haar doel is om een band te creëren tussen de gebruiker en het object in de hoop de levensduur van dat object te verlengen.

Emma, Iris, Fleur — © Emma, Iris, Fleur