Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) A place to look forward to

Drempels in de openbare ruimte

Dit project was onderdeel van DDW 2023
A place to look forward to

Door het veranderen van alledaagse objecten, die we als vanzelfsprekend beschouwen, willen we op een speelse manier een blik werpen op de drempels die vaak over het hoofd worden gezien. Onze installatie zoekt actief de interactie op met het publiek.

Verbinding

Onze installatie is ontworpen als een reactie op de groeiende homogeniteit in onze omgeving en de af en toe verdwijnende gemeenschapszin. We willen bewustzijn creĆ«ren over de barriĆØres die de interactie in de openbare ruimte belemmeren en tegelijkertijd mensen uitnodigen om deze onhandigheden te ervaren.

Een trap die niet kan worden beklommen, is een symbool voor de soms ontoegankelijkheid van plekken voor mensen met een beperking. De bankjes waarbij je elkaar niet kan zien, laten de beperking zien van 'alleen' het plaatsen van bankjes in wijken. Een belangrijk doel van onze installatie is het bevorderen van inclusiviteit en het herstellen van gemeenschapszin. We willen mensen aanmoedigen om hun perspectief te verruimen en open te staan voor de diversiteit om hen heen.

Drempels

Door de drempels van onze ruimtes tastbaar te maken, willen we begrip en empathie bevorderen, zodat mensen bewust worden van de impact van deze drempels op zichzelf en op anderen. Door bewustzijn te creƫren en het publiek uit te nodigen om de drempels te ervaren, ontstaat er een gedeelde ervaring. Mensen worden aangemoedigd om met elkaar te praten en ideeƫn uit te wisselen om de inclusiviteit en toegankelijkheid van openbare ruimtes te verbeteren.