Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) Antifragile Ceramics

‘Antifragile Ceramics’ maakt deel uit van de tentoonstelling ‘Something Fragile’ in de voormalige brouwerij van de Schellens Fabriek.

Dit project was onderdeel van DDW 2023
Sprouting vase detail — © Noman Meihandoest

De inspiratie voor de tentoongestelde stukken kwam van het woord Antifragile.

Auteur Nassim Taleb definieert de term als volgt: Sommige dingen gedijen en groeien wanneer ze worden blootgesteld aan volatiliteit, willekeur, wanorde en stressoren en houden van avontuur, risico en onzekerheid.

We moeten ons aanpassen aan de steeds veranderende caleidoscoop van onze realiteit.

In zowel kunst als design is het vaak, zo niet altijd, nodig om een antifragiele persoonlijkheid te hebben. We moeten ons aanpassen aan de steeds veranderende caleidoscoop van onze realiteit. Alle gebroken stukken uit onze vroegere en huidige omstandigheden kunnen we oppakken en ze gebruiken als brandstof voor onze verbeeldingskracht.

Volgens Darwins Origin of Species is het niet de meest intellectuele soort die overleeft; het is niet de sterkste die overleeft; maar de soort die overleeft, is degene die zich het beste kan aanpassen aan de veranderende omgeving waarin hij zich bevindt.

In deze tentoonstelling zie je stukken uit de kunstenaar haar collectie ‘Antifragile Ceramics’. Het is de voortzetting van haar vorige project 'Smashing Heritage', waar ze afgedankte en gebroken keramiek gebruikt om nieuwe stukken te creëren. (Laatst getoond op de Design Biënnale van Venetië.)

Ivi van Keulen nodigt je uit om je te laten inspireren. Om los te komen van beperkingen en je ogen te openen voor alle denkbare mogelijkheden..