Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) Embassy of Mobility

Met elkaar leefbare steden maken, dat is waar de Embassy of Mobility voor staat.

Dit project was onderdeel van DDW 2023
BOSK - Arcadia — © Richard Winkelmeijer & Floris Leeuwenberg

Hoe ziet onze stad eruit zonder auto’s voor de deur? Wat komt er dan voor terug? Meer groen? Meer woningen? Ruimte voor ontmoeten en onthaasten? Die vragen gaan we met elkaar verkennen en met de mogelijke oplossingen experimenteren.

Mensen voorop

De komende jaren is Dutch Design Week (DDW) als het living lab voor de Embassy of Mobility. Tijdens DDW tonen we hoe makers gezamenlijk werken aan het beleefbaar en invoelbaar maken van de mobiliteitstransitie. In een levende setting onderzoeken en presenteren we nieuwe voorstellen die, in de complexiteit van het echte leven en de dagelijkse praktijk, bezoekers kunnen testen. Dit zullen de bezoekers doen door onder meer letterlijk tussen de verschillende locaties te verplaatsen.

Innovaties op organisatorisch en/of maatschappelijk vlak zijn vaker doorslaggevend dan enkel het technisch vernuft. De innovatie moet passen in de context. Daarom gaan we gaan gesprek met beleidsmakers, wetenschappers, professionals bij bedrijven, inwoners, reizigers en bezoekers van DDW. Samen verkennen we de nieuwe waarden die ontstaan door de openbare ruimte anders in te richten. Daar zijn een langetermijnperspectief en experimenteerdrift voor nodig, uitgangspunten die wij als Embassy of Mobility omarmen.

Daarnaast gaan we ervan uit dat juist het creatieve makerschap helpt om de leefbaarheid van steden verder te verbeteren. Ook zetten we leefbaarheid en het geluk van de toekomstige generatie centraal om de benodigde mobiliteitstransitie te kunnen realiseren. Dát vormt de sleutel tot daadwerkelijk verandering.

Wat gebeurt er als we het makerschap van burgers faciliteren? Welke initiatieven voor de eigen leefomgeving ontstaan er dan? Hoe versterkt dit het gevoel van een gezamenlijke verantwoordelijkheid voor een leefbare samenleving? Wat als ambtenaren hun maakkracht inzetten om goed opdrachtgeverschap te ontwikkelen? Op welke menselijke waarden ontwerpen we leefbaarheid? Kunnen bedrijven en industrie diensten en producten ontwikkelen die bijdragen aan een leefbare stad? Welke rol heeft de Embassy daarbij? Als Embassy zijn wij benieuwd hoe we de samenwerking tussen de creatieve makers en mobiliteitsprofessionals kunnen versterken. Er zijn veel wegen te bewandelen, die we graag samen met jou willen ontdekken.

Ga mee met ons op ontdekkingsreis naar nieuw gedrag en nieuwe relaties die bijdragen aan leefbaardere steden, waarbij het geluk van de toekomstige generaties centraal staat. De bestemming, en zeker ook het moment van bereiken daarvan, is onbekend. Maar met de juiste koers door maakkracht en een scherp oog, herkennen we kwaliteit en onvoorziene waardecreatie als het zich aandient. We zijn op zoek naar zoveel mogelijk reisgenoten.