Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) Salta Heat House: Harvesting Extreme Heat

Extreme hitte voor regeneratief leven

Dit project was onderdeel van DDW 2023
Underground Single dwelling & bioplastic enclosure — © Xaarchive Studio

Een ondergronds toevluchtsoord in Salta, Argentinië, dat op ingenieuze wijze overtollige warmte gebruikt voor zelfvoorzienende systemen, gecombineerd met hulpbronnenefficiënte landbouw en een baanbrekende 'warme kas'. Met Argentinië's recordbrekende hittegolven en verschrikkelijke oogstverliezen.

Veerkrachtige duurzaamheid

Ons project baant zich een weg door hitte, bosbranden en droogte en pioniert op het gebied van responsieve duurzaamheid, waarbij oude wijsheid en technologische innovatie samenkomen. Te midden van economische kwetsbaarheid gedijt onze zelfvoorzienende visie door lokale materialen, thermo-elektrische energie en waterbewuste landbouw. Een baken van hoop dat de veerkrachtige toekomst van Argentinië vormgeeft.

AI's creatieve synergie

De integratie van kunstmatige intelligentie (AI) in het genereren van afbeeldingen biedt een boeiend gebied waar menselijke creativiteit en technologische hulpmiddelen samenkomen. Geïllustreerd door een visionair project dat de uitdagingen van Argentinië aanpakt, transformeert deze fusie abstracte ideeën in levendige beelden, waarbij nostalgie en innovatie naadloos worden gecombineerd. Hoewel dit een voorbeeld is van een symbiotische relatie tussen menselijke inspiratie en door AI ondersteunde realisatie, produceert dit baanbrekende streven niet alleen suggestieve beelden, maar roept het ook een bredere dialoog op over de synergie tussen artistieke expressie en technologische augmentatie, waardoor de contouren van fantasierijke verkenning opnieuw worden gedefinieerd.

The future kitchen — © Xaarchive Studio

Smart nourish — © Xaarchive Studio

Electric-powered underground aeroponics unit — © Xaarchive Studio

Overground HeatHouse