Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) Functionele Schoonheid Vormgegeven door Verbeelding

Bezoek mijn atelier achter op het Sectie-C terrein en ervaar design dat esthetiek en bruikbaarheid verenigt.

Dit project was onderdeel van DDW 2023
Vis messen hergebruikt tot kaas- en botermessen. — © Amber Zeekaf creative strategy & photography

Stap binnen in mijn atelier achter op het Sectie-C terrein en maak kennis met een collectie ontwerpen die minimalistische esthetiek combineert met alledaagse functionaliteit. Als productontwerper richt ik me op het creëren van objecten die niet alleen visueel aantrekkelijk zijn, maar ook bruikbaar.

Samen delen we het pad van idee naar realiteit, in lijn met het thema "Picture This".

Welkom bij "Functionele Schoonheid: Vormgegeve door Verbeelding", een betoverende expositie gehost door Maarten Baptist Design Studio tijdens Dutch Design Week. Laat je inspireren door mijn ontwerpen die een reis van concept tot tastbare bruikbaarheid belichamen, allemaal binnen het thema van verbeeldingskracht en verandering.

Stap binnen in mijn atelier achter op het Sectie-C terrein, waar mijn ontwerpen niet alleen visuele aantrekkingskracht hebben, maar ook een reis vertegenwoordigen van idee tot realiteit. Als een autonome productontwerper neem ik je mee langs de weg van verbeelding naar tastbare, functionele creaties.

Terwijl ik me voorbereid op de Dutch Design Week, onthul ik met trots de "LEGG Chair" en andere functionele stukken. Deze stoel, samengesteld uit essenhout en walnoot, vertelt het verhaal van verbeelding dat wordt omgezet in bruikbare schoonheid. Ik deel mijn proces, van de eerste schets tot de ambachtelijke uitvoering.

Verken mijn serie wand- en vrijstaande kasten, gemaakt van zorgvuldig gevormde 3D-aluminium kokers, en ontdek hoe verbeeldingskracht kan leiden tot veelzijdige ontwerpoplossingen.

Vis messen hergebruikt tot kaas- en botermessen. — © Amber Zeekaf creative strategy & photography

Cylinder glazen espresso - koffie - thee mokken. — © Amber Zeekaf creative strategy & photography

LEGG chair — © Amber Zeekaf creative strategy & photography

Crystal stone cups and saucers.