Zoeken

Sluit zoeken
Video

HOW LONG WILL IT LAST?

MA Design, Iceland University of the Arts

Door MA Design, Iceland University of the Arts

Play video

MA Design, Universiteit voor de Kunsten van IJsland

HOW LONG WILL IT LAST? is een collectief project uit de afstudeerklas van dit jaar MA Design Explorations & Translations programma van de IJslandse Universiteit voor de Kunsten. Tijdens een livestream programma van een week onderzocht het project de spanningen tussen digitale en fysieke bemiddeling.

De tentoonstelling werd fysiek geïnstalleerd in augustus 2020 in Reykjavík. De galerieruimte werd getransformeerd tot een grote chroma-sleutelstudio waarin de werken, performances en evenementen van de studenten plaats vonden en tegelijkertijd online werden gestreamd. Hierdoor ontstond een dubbele dimensie die de spanningen tussen digitale en fysieke bemiddeling onderzocht.

Het concept van de expositie stelde een reis voor die werd geleid door een onderstebovenkompas die aanwijzingen bood naar een plek die niet precies bekend was. Het stelde werken voor die niet tentoongesteld werden, maar eerder blootgelegd, waarbij geprobeerd werd de relaties tussen het werk en de toeschouwer om te keren, waarbij aan beide een bureau werd toegewezen. Daarom werden de kijkers bij binnenkomst in de tentoonstelling onderdeel van de livestream scenografie, waarbij ze door de grenzen van het echte, het fictieve, het lokale en het niet-lokale navigeren.

Het archief dat het resultaat is van de tentoonstelling bestaat uit dagen van live gestreamd materiaal, experimenten met de fysieke werken en scenografie, uitgevoerde gebeurtenissen en workshops die plaatsvonden tijdens het doordeweekse programma.

Deelnemers:
Argitxu Etchebarne
Christopher Dake-Outhet
Harpa Hrund Pálsdóttir
Lu Li
Ma Kowasz
Sveinn Steinar Benediktsson

Curator: Kolbrún Þóra Löve
Programmadirecteur: Garðar Eyjólfsson