Zoeken

Sluit zoeken
Video

MODUS - Conversations

[UN]SOCIAL DESIGN MUSEUM

Door OnomatopeeProjects

Play video

MODUS is een platform voor 'expanded fashion practice' dat de kloof tussen theorie en praktijk binnen de mode probeert te overbruggen. Het MODUS-project is een initiatief van Ruby Hoette en Caroline Stevenson en is een langdurige samenwerking met Onomatopee Projects.
In de hedendaagse modecultuur proberen beoefenaars actief de traditionele werkwijzen uit te dagen en de definitie van hun discipline in twijfel te trekken. MODUS is een platform voor degenen die in dit uitgebreide modeveld werken om verbindingen te leggen tussen opkomende praktijken die alternatieve waardensystemen voorstellen en dus verschillende manieren van denken, doen en mode zijn.

MODUS - Conversations is een driedaags minisymposium dat verschillende beoefenaars uit het veld van de uitgebreide modepraktijk uitnodigt om zich te verdiepen in conversatie en discussie. Tijdens elk van de drie dagen zal één woord uit de MODUS-woordenlijst dienen als het middelpunt van de conversatie / paneldiscussie tussen deze verschillende beoefenaars. Het symposium zal aanknopingspunten en content opleveren voor een nieuwe publicatie die we volgend jaar lanceren. De installatie bij Onomatopee vormt de achtergrond van het symposium en heeft een groeiende bibliotheekfunctie die de voortdurende gesprekken begeleidt die we zullen voeren over 'expanded fashion practice'.