Search anything

Close search
Embassy of Food
Een nieuwe design impuls voor de Nederlandse peulvrucht

FoodLab Pulses

3D viewing room
FoodLab Pulses
Ingrid Hofstra en Studio Northern Island
This project is part of Embassy of Food

Vijf koppels van ontwerpers en verwerkers van plantaardige producten gingen een jaar lang met elkaar aan de slag om tot nieuwe, verrassende en smakelijke concepten te komen voor de Nederlandse peulvrucht. Het eindresultaat presenteren zij op 22 oktober met een online programma én in de 3D room.

Plantaardig is booming. De supermarkt ligt vol met zuivel- en vleesvervangers. Gek genoeg zijn de meeste producten gemaakt van (soja)bonen uit het (verre) buitenland. Terwijl we hier alle ruimte, expertise en creativiteit in huis hebben om zelf eiwitrijke gewassen te verbouwen en daarmee veel duurzamere producten te ontwikkelen. Tijd dus om out of the box te denken. Met FoodLab Pulses.

Vijf koppels van ontwerpers en verwerkers van plantaardige producten gingen een jaar lang met elkaar aan de slag om tot nieuwe, verrassende en smakelijke concepten te komen voor de Nederlandse peulvrucht.

- Steven IJzerman (Ekoplaza) & Katinka Versendaal (The Eatelier)
- Bart en Tom Grobben (De Nieuwe Melkboer) & Sam Vreeke (Concept Creation Chef)
- Mike Maduro (Freggies) & Lucas Mullié en Digna Kosse (Foodcurators)
- Michael Luesink en Elke Donkers (BOON) & Food Designer Katja Gruijters
- Ester Mulschlegel (Nijland Food) & Dennis Favier (Firma Vier)

Maak in de online eindpresentatie kennis met de koppels, hoor meer over het proces en denk nooit meer hetzelfde over ons heilige boontje.

Donderdag 22 oktober
15:00-16:00 uur
Aanmelden via zlto.nl/foodlab-pulses