Zoeken

Sluit zoeken
Ga naar vorige pagina

Getting around

Evenementen en activiteiten op DDW bezoeken is makkelijk! De DDW-locaties zijn goed te bereiken met de fiets. Of maak gebruik van de MINI Design Rides. Op vertoon van je DDW-polsbandje rijd je gratis mee met Design Rides tussen de verschillende DDW-locaties.

MINI Design Rides

Met je DDW-polsbandje kun je meerijden met de MINI Design Rides. De MINI Design Rides brengen je van en naar alle officiële DDW-locaties, dagelijks tussen 11.00-18.00 uur. Er zijn bovendien vaste standplaatsen bij:

  • Ketelhuisplein
  • Piet Hein Eek
  • Stadhuisplein
  • Fuutlaan
  • Sectie-C

Wil je een Design Ride pakken vanaf een andere DDW-locatie? Reserveer er tijdens DDW een door te bellen naar 040 218 00 00. Op drukke momenten kan het voorkomen dat er niet direct een Design Ride beschikbaar is, waardoor je even moet wachten.
Let op: Heb je geen DDW-polsbandje? Dan kun je helaas niet meerijden met de MINI Design Rides.

Zonnebloem auto

DDW bezoekers die gebruik maken van een rolstoel kunnen zich tijdens DDW, op vertoon van hun polsbandje, gratis van en naar DDW locaties laten vervoeren. Zij kunnen gebruiken maken van de Zonnebloem auto. De Zonnebloem auto kan tijdens DDW elke dag tussen 11:00 en 18:00 uur worden gereserveerd door te bellen naar 040 218 00 00. De auto dient 60 minuten vooraf gereserveerd te worden. 

Fietsverhuur

Alle DDW-locaties zijn goed te bereiken met de fiets. Dit jaar verzorgt Adams Fietsverhuur de verhuur van fietsen. Je huurt een fiets op het Ketelhuisplein en op het terrein van de Fuutlaan. Er zijn drie verschillende fietsen te huur, een kickbike, fiets en tandem. Let op: huren kan alleen op vertoon van een geldig identiteitsbewijs, betaling is per pin of creditcard.

OV-fiets

Ook tijdens DDW zijn er OV-fietsen te huur vanuit de bewaakte fietsenstallingen aan de noord- en zuidzijde op station Eindhoven Centraal. Let op: je hebt een gratis OV-fietsabonnement nodig om een OV-fiets te kunnen huren. Inleveren van de OV-fiets is mogelijk op beide locaties op het station. Actuele informatie over beschikbaarheid van de OV-fietsen is zichtbaar in de NS Reisplanner app.

Openingstijden OV-fietsenstalling tijdens DDW

Fietsenstalling noordzijde (Neckerspoel):
06:30 – 22:00 uur (maandag t/m zondag)

Fietsenstalling zuidzijde (Stationsplein):
04:55 – 01:25 uur (maandag t/m donderdag) 
04:55 – 01:55 uur (vrijdag)
05:50 – 01:55 uur (zaterdag)
06:35 – 01:25 uur (zondag)

De openingstijden vind je ook in de NS Reisplanner-app.

Openbaar vervoer - Stadsbus

De meeste DDW-locaties zijn goed te bereiken met de Eindhovense stadsbussen. En als extra service is het vanaf nu mogelijk om met je bankpas/credit card (Eurocard, Mastercard en Visa), telefoon of smart watch te betalen in de bus. Hiervoor dien je contactloos betalen aan te hebben staan. Kijk op 9292.nl om je busrit te plannen.
Hieronder vind je welke buslijnen naar welke Area/locatie rijden.

Buslijnen:
Onderstaande buslijnen brengen je van Eindhoven Centraal Station (CS) naar de volgende DDW-locaties:
NB: vanaf het station CS heeft elke buslijn maar één vertrekrichting. Alle bussen van bijvoorbeeld buslijn 401 vertrekken dus in dezelfde richting. Op de terugweg naar het station neem je dezelfde buslijn(en) met bestemming ‘Station CS’.

Area Strijp-S

Bus 401 of 402 of 403 - uitstaphalte Strijp-S

Area Strijp T – BioArt Laboratories

Bus 10 - uitstaphalte  Philips Fruittuin
Loopafstand vanaf de bushalte: 7 minutes

Area Strijp R - Piet Hein Eek

Bus 401 of 402 of 403 - uitstaphalte Cederlaan 
Loopafstand vanaf de bushalte: 10 minuten

Area Plan-B

Bus 401 of 402 of 403 - uitstaphalte Hurksestraat 
Loopafstand vanaf de bushalte: 7 minuten

Area Hallenweg

Bus 15 of 16 - uitstaphalte Rivierstraat 
Loopafstand vanaf de bushalte: 4 minuten

Area Centre - Smalle haven

Bus 7, 11, 17, 24, 317, 318, 320, 324, 407, 408 - uitstaphalte Smalle Haven

Area Canal – NRE

Bus 5 - uitstaphalte Havenhoofd
Loopafstand vanaf de bushalte: 3 minuten

Area Canal - Kanaaldijk Zuid

Bus 5, 24, 320, 324 - uitstaphalte St. Jozephburch 
Loopafstand vanaf de bushalte: 7-10 minuten

Area Sectie-C

Bus 5 - uitstaphalte Hageheldlaan
Loopafstand vanaf de bushalte: 4 minuten

Voor actuele informatie over vertrektijden, check altijd eerst 9292.nl.

Kiss & Ride voor touringcars en bussen

Voor groepen die met een touringcar of bus naar DDW komen, is er een Kiss & Ride-locatie. Die vind je aan de Achtseweg Zuid. Deze locatie ligt in Strijp T. Er hangen Kiss & Ride-borden die de locatie aangeven. Chauffeurs stoppen hun bussen tijdelijk ter hoogte van Station Strijp-S. Bezoekers kunnen vervolgens via de trappen van Station Strijp-S oversteken richting het Klokgebouw en de rest Strijp-S.
 
De Kiss & Ride is een plek voor bussen om mensen af te zetten. Je mag hier niet parkeren. Verderop op de Achtseweg Zuid is gratis parkeergelegenheid voor touringcars.

Download de plattegrond

Download