Zoeken

Sluit zoeken
Ga naar vorige pagina

Jouw bezoek aan DDW

Kom jij dit jaar naar Dutch Design Week? Mooi! Er is ontzettend veel te zien, op veel verschillende plekken. Maar geen zorgen. Wij helpen je graag met handige informatie voor een vlot en inspirerend bezoek aan de vele ontwerpers, projecten en exposities. Je kunt in areas duiken, met routes op pad of in het programma filteren op design disciplines. Vind de manier die bij jou past en ontdek jouw ideale DDW!

Programma

Speur door het programma en trek je eigen plan. In het DDW Programma vind je alle designers die meedoen aan DDW. Zoek per dag, area, soort of discipline. Like de projecten door op het hartje te klikken en stel zo je eigen programma samen. Handig!

Tickets

DDW bezoeken? Voor de meeste locaties heb je een DDW ticket nodig. In de FAQ lees je meer over wat je met een DDW ticket kan, en hier bestel je ze!

Openingstijden

DDW is verdeeld in verschillende design areas. Bekijk hiervoor de kaart op de programmapagina. Per locatie gelden verschillende openingstijden, maar de meeste zijn dagelijks geopend van 11.00 - 18.00 uur. Verrassingen voorkomen? Check dan voorafgaand aan je bezoek per programmaonderdeel de openingstijden. Dan zit je zeker goed.

Design routes

Heb je behoefte aan meer richting? Trek dan door de stad aan de hand van een thematische designroutes. Te voet, op de fiets of met een MINI Design Ride. De designroutes leiden je langs een speciale selectie van exposities, presentaties, lezingen en activiteiten. Er zijn rondleidingen voor nieuwkomers, doorgewinterde bezoekers, en alles ertussenin. In aanloop naar DDW kun je op deze pagina alle routes bekijken.

Bereikbaarheid van Eindhoven

Trein

Wie met de trein naar DDW komt, stapt midden in het designgeweld uit. De intercity leidt je naar Station Eindhoven Centraal in de binnenstad. Stoptreinen stoppen ook op Station Strijp-S. Check vanaf 10 dagen voor vertrek de Reisplanner op ns.nl of de Reisplanner Xtra app.

Auto

Eindhoven bereik je gemakkelijk met de auto. Vanuit de richting Amsterdam/Utrecht via de A2, vanuit Rotterdam/Tilburg via de A58, vanuit Antwerpen via de A67, en vanuit Arnhem/Nijmegen via de A50. Op en rondom Strijp S/T/R en in de binnenstad zijn voldoende betaalde parkeerplaatsen. Bekijk de routebeschrijving.

P+R
Er zijn verschillende parkeergarages op hotspots als het centrum en op Strijp-S, maar houd rekening met drukte. Een goed idee zijn de Park + Ride (P+R) locaties: parkeren aan de rand van de stad, met een rechtstreekse busverbinding naar DDW!  Er zijn er twee:
P+R Meerhoven aan de Noord-Brabantlaan (busverbinding naar de locaties Strijp-S en Stationsplein).
P+R Genneper Parken aan de Aalsterweg (busverbinding naar Stationsplein).
Buskaartjes kosten ‚ā¨ 0,50 per persoon voor een retour.

Vliegtuig

Eindhoven Airport heeft een snelle busverbinding die je in maximaal een kwartier naar Station Eindhoven Centraal brengt. Te voet, per fiets of met het openbaar vervoer. Dit is je startpunt voor het bereiken van de locaties van DDW. Liever vanaf het vliegveld met de taxi? Een rit van het vliegveld naar het stadscentrum kost ongeveer ‚ā¨ 25,-.

Overnachten

Wil je graag tijdens DDW in Eindhoven overnachten? Er zijn volop hotels te vinden in en rond het centrum van Eindhoven. Tip: reserveer op tijd. Bekijk het overzicht van hotels in Eindhoven.

Eten & drinken

Even een hapje en een drankje doen en lekker uitrusten van je bezoek doe je bij de vele restaurants en cafés die Eindhoven rijk is. Je vindt ze door de hele binnenstad. En sommige design areas bieden bezoekers ook wat te eten en te drinken.