Zoeken

Sluit zoeken
Ga naar vorige pagina

Creators (VICE)

Creators, het kunstplatform van VICE, biedt al jaren een podium aan jonge kunstenaars en ontwerpers. En aangezien de Dutch Design Week dat ook doet, is deze samenwerking eigenlijk niets meer dan pure logica.

VICE is het grootste mediamerk ter wereld dat zich op jonge mensen richt. Met onze impactvolle documentaires, programma’s en artikelen bereiken we honderden miljoenen mensen per maand, en zijn we de stem van een generatie. Creators focust zich daarbinnen op kunst, cultuur en design, en vertelt verhalen over opkomende makers, nieuwe kunstvormen en de tumultueuze uitdagingen die het kunstenaarsleven met zich meebrengt.

Je kunt ons onder andere kennen van de video's die we hebben gemaakt over afstudeerders van de Design Academy, of onze interviews met ontwerpers als Maarten Baas en Daan Roosegaarde. Of recenter: onze mini-documentaire over het kunstenaarsduo L.A. Raeven en hun robotkloon, die dit jaar op de Dutch Design Week te bewonderen is. Deze video vind je hieronder, en voor meer van onze verhalen kunnen we je sterk aanbevelen om ook eens een kijkje te nemen op creators.vice.com.