Zoeken

Sluit zoeken
Ga naar vorige pagina

Missies en Perspectieven

Om alle verschillende type ontwerpers én de grote diversiteit aan bezoekers beter op weg te helpen, hanteert Dutch Design Week missies en perspectieven.

Door aan te geven binnen welk domein iemand werkt (missie) en binnen welk vakgebied (perspectief), wordt een positie in het ontwerpveld duidelijk. Dat helpt ons om de best mogelijke matches te maken tussen deelnemende ontwerpers en voor hen relevante bezoekers. 

Dat kunnen andere ontwerpers zijn, bedrijven of andere professionals, partijen uit de industrie, samenwerkingspartners of andere interessante samenwerkingspartners, maar ook overheden, beleidsmakers, of kennisinstellingen. En natuurlijk altijd: een groot publiek. Zo proberen wij ontwerpers optimaal voor te sorteren op waardevolle ontmoetingen en (zakelijke) kansen. 

Missies

VITALE PLANEET

Voor een vitale, gezonde planeet moeten ontwerpen de natuurlijke kracht van de aarde versterken, of die op zijn minst niet in de weg zitten.

LEEFOMGEVING

Het ontwerpen van onze leefomgeving, mobiliteit en de materialen die we daarvoor gebruiken, betekent vormgeven aan onze eigen leefbaarheid.

GEZONDHEID & WELZIJN

Ontwerpen die helpen met het verbeteren van ons eten en de zorg, maar ook ons geluk en het belangrijkste dat we hebben: onze gezondheid. 

GELIJKWAARDIGE SAMENLEVING

Om een gelijkwaardige samenleving te bereiken, moeten we systemen en interacties (her)ontwerpen die iedereen op waarde schatten. Veiligheid, inclusiviteit en verbinding staan hierin centraal.

DIGITALE TOEKOMST

Onze digitale realiteiten én toekomst worden door ontwerpers volop verkend en beïnvloed, van virtuele werelden tot kunstmatige intelligentie en van wereldwijd platform tot individuele ervaring.

Perspectieven

SIGNATUUR & COLLECTIE

Artistieke exploratie en individuele expressie, vertaald naar objecten en andere uitingen die poëtisch of conceptueel van aard zijn.

SPECULATIEF & SOCIAAL

Onverwachte denkrichtingen en een aanpak die buiten de gebaande paden treedt. Dit krijgt vorm in ontwerpend onderzoek of de ontwikkeling van (sociale) interventies.

PRODUCT & AMBACHT

Alles wat we gebruiken, is ontworpen. Voor al die producten en materialen zijn de meest uiteenlopende methodes, vaardigheden en kennis nodig.

SERVICE & INNOVATIE

Razendsnelle digitale en technologische ontwikkelingen roepen veel vragen op. Het antwoord van ontwerpers: grensverleggende concepten én concrete toepassingen.

ONAFHANKELIJK & KRITISCH

Er zijn altijd ontwerpers die zich niet laten definiëren. Makers en bedenkers van autonoom en kritisch werk, dat niet zelden reflecteert op het ontwerpvak zelf.

Programmadagen

Dit jaar introduceert DDW programmadagen die volledig in het teken staan van een van de missies. De programmadagen zijn van maandag t/m vrijdag en bevatten:

  • een ochtendprogramma: bestaand uit inhoudelijke evenementen voor professionals
  • een hoofdprogramma: onverdeelde aandacht voor de expo’s van alle deelnemende ontwerpers 
  • een avondprogramma: vol muziek, events en ander leuks