Zoeken

Sluit zoeken
Ga naar vorige pagina

Ketelhuisplein

Het Ketelhuisplein is met zo’n 7.000 m2 een van de grootste locaties van DDW. Dit is een van de buitenlocaties, waar een echte festivalsfeer hangt. Hier is het een komen en gaan van bezoekers; het plein ligt namelijk centraal op Strijp-S, tussen het veelbezochte Klokgebouw, Microlab Hall en andere DDW-locaties. Het Ketelhuisplein is een fijne en centraal gelegen ontmoetingsplek.

Food & Drinks

Op het Ketelhuisplein staan niet alleen bijzondere projecten; je vindt hier ook The Bar en verschillende foodtrucks. The Bar is de hele dag open en vanaf 17.00 uur is er een borrel met DJ’s om de dag goed af te sluiten.

Interactief

Het Ketelhuisplein is sfeervol en dynamisch en heeft als uitgangspunt do touch; de meeste projecten hebben een interactief karakter. Aanraken, beleven en meemaken staan hier centraal.

Het Ketelhuisplein is vrij toegankelijk, ook zonder DDW-ticket.

Foto's door Max Kneefel

Exposeren op het Ketelhuisplein

Ketelhuisplein is bij uitstek geschikt voor interactieve projecten. Denk aan do-touch installaties, maar ook projecten waarbij het gesprek met de bezoeker wordt aangegaan. Op deze buitenlocatie passen projecten die tegen weersinvloeden bestand zijn en/of voorzien worden van een goede overkapping. Wil je exposeren op Ketelhuisplein? Geef dit dan aan op het aanmeldformulier voor DDW23, in het opmerkingenveld bij het onderdeel ‘Locatie’.De selectiecommissie beoordeelt of een project geschikt is voor het Ketelhuisplein.

Let op: om een project mee te kunnen nemen in de vergunningaanvraag dient je deelname op het Ketelhuisplein uiterlijk 1 juni goedgekeurd te zijn. Deelname op het Ketelhuisplein is niet meer mogelijk nadat de vergunningaanvraag is ingediend.

Belangrijke voorwaarden en info

 • Vergunningen voor (projecten op) Ketelhuisplein lopen via DDW. Deze hoef je dus niet zelf aan te vragen. Het is wel essentieel dat we op tijd alle projectinformatie hebben. Wil je jouw project presenteren op deze locatie? Dien je aanmelding dan uiterlijk 15 mei 2023 in
 • Wanneer je project geschikt is, neemt een programmamanager contact op om zaken als vierkante meters, kavelkosten (zie onder) en verdere informatie af te stemmen. Wanneer je dit bent overeengekomen start het vergunningsproces.
 • Vanwege de vroege deadline voor de vergunningaanvraag hebben we in juni de inhoudelijke en technische informatie van alle projecten op deze locatie nodig. Afhankelijk de vorm van het project moet je denken aan:
  • uitleg project & beeld
  • benodigde aantal m2
  • plattegrond/technische tekening van boven- en zijaanzicht met exacte maatvoering
  • materiaalgebruik
  • opgave van deuren en nooduitgangen
  • aanleveren van een bouwboek (bijv. bij een glazen kas of tent)
  • eventuele constructieberekeningen/windberekeningen
  Let op: wordt de benodigde informatie niet op tijd aangeleverd, dan wordt een project afgewezen voor het Ketelhuisplein en moet je op zoek naar een andere locatie.
 • De vergunningaanvraag wordt ingediend door DDW en door de gemeente Eindhoven beoordeeld. In sommige gevallen is aanvullende informatie nodig. Zorg dus dat je in juli beschikbaar bent om die aan te leveren. Wanneer de gemeente de officiële vergunning heeft afgegeven kan deelname op het Ketelhuisplein plaatsvinden.

Goed om te weten

 • Jouw deelname omvat mogelijk een bouwwerk en/of (design)object of -constructie. Houd er rekening mee dat er in sommige gevallen constructie- en windberekeningen gemaakt moeten worden voor de vergunningaanvraag. Je bent zelf verantwoordelijk voor het laten maken van deze berekeningen; houd rekening met bijkomende kosten. De constructieve controle door de gemeente vindt plaats middels de COBC-richtlijn.
 • Is jouw project niet bestand tegen regen, denk dan goed na over een overkapping. Deze dient ook meegenomen te worden in de vergunningaanvraag en moet passen bij de uitstraling van het plein.
 • De plaatsing van projecten en de indeling het plein wordt bepaald door het team Ketelhuisplein, in samenwerking met het programmateam van DDW. Over deze indeling kan niet gecorrespondeerd worden. Heb je urgente vragen? Neem contact op met het programmateam
 • In augustus moeten de facilitaire benodigdheden aangevraagd worden. Denk aan zaken als extra stroom, internet, waterpunt, afvalverwerking. De kosten hiervoor vind je verderop deze pagina. Je krijgt een formulier toegestuurd waarmee je de faciliteiten kunt aanvragen.
 • De opbouw vindt plaats in de week van 16 oktober, de afbouw vindt plaats op zondag 29 en maandag 30 oktober. 
 • Houd er rekening mee dat deelnemers zelf verantwoordelijk zijn voor transport en logistiek, inclusief machines/apparatuur die nodig zijn voor de opbouw/afbouw.
 • Tijdens de openingstijden van het evenement dient te allen tijde een vertegenwoordiger van jouw project op het Ketelhuisplein aanwezig te zijn.

Neem voor meer informatie contact op met Marloes Philipse. Of bel naar het DDW-kantoor: 040 296 11 50.

Kavelprijzen

Naast deelnamekosten betaal je ook kavelkosten voor het Ketelhuisplein. In de tabel hieronder vind je de kosten voor de verschillende kavelgroottes. Alle kavelprijzen zijn inclusief 1x 3500W aansluiting, vergunningen en nachtbeveiliging en exclusief 21% btw. Heb je extra faciliteiten nodig? Houd dan rekening met aanvullende kosten (zie hieronder).

  Small Medium Large
Oppervlakte (m2) 10 - 50 51 - 100 101 - 250
prijs per m2 € 155,- € 140,- € 120,-
Stroom 1x 3500W 1x 3500W 1x 3500W
Vergunning inbegrepen Ja Ja Ja
Nachtbeveiliging op het plein tijdens het event inbegrepen Ja Ja Ja

Overig

Overige m2 zijn maatwerk (zie onderstaande staffel)
250 – 500 m2, € 110,- per m2
Vanaf 500 m2, € 90,- per m2

Horeca

Wil je deelnemen als horeca-deelnemer met een foodtruck? Dan geldt het volgende:
Omvang: max. 20m2
Prijs: € 2.175,- (excl. deelnamekosten van €750,-)
Incl. 1x 3.500W aansluiting, vergunning en nachtbeveiliging op het plein tijdens het event

Extra faciliteiten

Naast de standaard voorzieningen is het ook mogelijk om extra faciliteiten af te nemen. Denk aan extra stroom, internet, wateraansluiting en afvalcontainers. Je ziet de mogelijkheden hieronder.

Elektra

 • Groep 1: 3.500W, 230V, 16A € 425,- excl. btw.
 • Groep 2: 11.000W, 400V, 16A € 850,- excl. btw. (krachtstroomaansluiting)
 • Groep 3: 2.200W, 400V 32A € 1.276,- excl. btw. (krachtstroomaansluiting)
 • Groep 4: 44.000W, 400V, 63A € 1.701,- excl. btw. (krachtstroomaansluiting)

Internet

Een vaste internetverbinding of WiFi-netwerk is beschikbaar.

 • Vaste aansluiting € 330.- excl. btw.
 • Vaste aansluiting met switch tot 6 x vaste aansluiting € 378.- excl. btw.
 • Eigen WiFi met bereik stand tot 50 m2 of tot max. 15 clients € 499.- excl. btw. 
 • Eigen WiFi met bereik stand tot 1.000 m2 of tot max. 150 clients € 1.302.- excl. btw. 

Water

De kosten voor een wateraansluiting bedragen € 509,- excl. btw. 
Wil je een aan- en afvoer, dan zijn de kosten € 1.019,- excl. btw. 

Afval

De afvalverwerking is opgenomen in de kavelkosten. Wil je een eigen container? Dan zijn de kosten hiervoor € 137,- excl. btw. per container.

Toiletten

De organisatie van DDW zorgt voor een toiletvoorziening op het Ketelhuisplein.

Heb je afwijkende voorzieningen nodig? Dit kan op offertebasis. Neem hiervoor contact op met het team van het Ketelhuisplein.

Voorwaarden

Deelnemers die aanmelden voor Ketelhuisplein accepteren de volgende voorwaarden:

 • De aanmelding wordt uiterlijk 15 mei 2023 ingediend. 
 • Alle gevraagde informatie over het project voor de vergunningaanvraag moet uiterlijk 1 juli bij de organisatie van DDW bekend zijn. 
 • Verplichte openingstijden: dagelijks van 11.00 - 18.00 uur, waarbij te allen tijde een vertegenwoordiger bij de presentatie aanwezig is. 
 • Maximale openingstijden: zondag t/m donderdag 10.00 - 21.00 uur, vrijdag en zaterdag 10.00 - 22.00 uur.
 • Opbouwen vanaf donderdag 19 t/m vrijdag 20 oktober 16:00 uur. 
 • Afbouwen op zondag 29 oktober (van 18.30 - 20.00 uur) op maandag 30 oktober (van 08.00 - 18.00 uur).

Lees de deelnamevoorwaarden voor Ketelhuisplein

Download

Nachtbeveiliging

De organisatie zorgt van donderdag 19 oktober t/m dinsdag 31 oktober voor nachtbeveiliging tussen 18.00 en 10.00 uur. De organisatie van DDW23 is niet aansprakelijk voor eventuele schade als gevolg van diefstal of vernieling. 

Let op: heb je een project dat bestaat uit onderdelen die ‘makkelijk’ los te krijgen en/of mee te nemen zijn? Dan ben je zelf verantwoordelijk voor het degelijk opbergen/afsluiten van je materiaal/project(onderdelen).

Verzekering

Ondanks de aanwezigheid van beveiliging, ben je zelf verantwoordelijk voor het verzekeren van je werk/project tegen schade en/of diefstal. Dit geldt ook voor het verzekeren van eventueel transport van en naar je DDW-locatie. De organisatie van DDW is hiervoor niet verantwoordelijk.

Contact

Neem voor meer informatie contact op met Marloes Philipse of bel naar het DDW-kantoor: 040 296 11 50.