Zoeken

Sluit zoeken
Ga naar vorige pagina

Microlab Hall

Microlab Hall is een nieuwe locatie in de aanstaande editie van DDW. Het is de vervanger van de drukbezochte locatie, het VEEM gebouw. Microlab is gebouwd in de jaren 70, hier werden de bekende Philips Matchline tv’s geproduceerd. Het is een van de nog weinige leegstaande Philipsfabriekspanden op Strijp-S.

In Microlab Hall staan vernieuwende concepten en producten voor een duurzame toekomst centraal. Het is de plek om te ontdekken hoe we ons dagelijks leven in de toekomst vormgeven. Welke producten willen we gebruiken? Welke materialen worden gebruikt en met welke maakprocessen? Daarnaast is Microlab Hall de plek waar we ingaan op de relatie tussen mens en product. Welke rol hebben producten in ons leven, wat geeft waarde en (hoe) is die te ontwerpen?

Exposeren in het Microlab Hall

In Microlab Hall vind je individuele projecten, collecties of groepstentoonstellingen met een focus op toegepast ontwerp, craft en materiaalonderzoek vanuit een creatieve en artistieke insteek. De invalshoek voor de programmering op deze locatie is het subthema THINGS THAT MATTER, dat valt onder het overkoepelende DDW21-thema THE GREATER NUMBER.

De exposities in het Microlab Hall zijn enkel toegankelijk met een DDW-ticket.

Let op: Vanwege het grote aantal aanmeldingen is het niet meer mogelijk om je werk te tonen in Microlab Hall tijdens DDW.

Foto door Max Kneefel

Kavelprijzen en deelnamekosten

De deelnamekosten aan DDW21 zijn dit jaar gratis voor individuele ontwerpers, designstudio’s, designcollectieven én organisaties, culturele en educatieve instellingen met minder dan 21 werknemers. Andere bedrijven en grote organisaties betalen wel deelnamekosten. Lees hier meer over deelnamekosten voor bedrijven en grote organisaties.

Naast eventuele deelnamekosten betaal je ook kavelkosten. Deelnemers aan DDW21 en de bijbehorende deelnamekosten worden onderverdeeld in categorieën. Dezelfde categorisering geldt ook voor de kavelprijzen op het Microlab Hall. Elke categorie heeft eigen kenmerken en kavelprijzen.
Alle bedragen zijn exclusief 21% btw.
Het overzicht voor de kavelprijzen vind je hieronder.

Categorieën

Kavelkosten
Microlab Hall Small
10 – 100 m2
€ 75,- per m2
Incl. 1x 3kW aansluiting en vergunningen

Microlab Hall Medium
101 – 200m2
€ 60,- per m2
Incl. 1x 3kW aansluiting en vergunningen

Microlab Hall Large 
201 – 400m2
€ 40,- per m2
Incl. 1x 3kW aansluiting en vergunningen

Overig
Voor overige m2 afnames worden op maat afspraken gemaakt.

Meer expositieruimte nodig? Neem contact op met Romée Beernink (romee@dutchdesignfoundation.com).

Voorwaarden Microlab Hall

Met aanmelding accepteert de deelnemer de volgende voorwaarden:

Openingstijden tijdens DDW
Dagelijks van 11.00-18.00 uur.

Op- en afbouwen
Opbouwen kan van maandag 11 t/m donderdag 14 oktober, 09.00-20.00 uur.
Afbouwen kan op maandag 25 oktober (afwijkende tijden in overleg met de organisatie).

De locatie is een leegstaande fabriekshal en wordt voor DDW omgebouwd tot expositieruimte. Dit heeft invloed op de faciliteiten. Er is geen centrale verwarming aanwezig. Gezien de omstandigheden dien je rekening te houden met een temperatuur die afhankelijk is van het weer.

Contact

Let op: Vanwege het grote aantal aanmeldingen is het niet meer mogelijk om je werk te tonen in Microlab Hall tijdens DDW.

Voor vragen over inhoudelijke deelname neem contact op met Lisa Hardon (lisa@dutchdesignfoundation.com).
Voor vragen over praktische zaken, neem contact op met Romée Beernink (romee@dutchdesignfoundation.com).
Of bel naar het DDW kantoor: 040-2961150.

Visitor mode