Zoeken

Sluit zoeken
Ga naar vorige pagina

Locaties

Dutch Design Week vindt het belangrijk dat ontwerpers zelf keuzes kunnen maken over de plek waar zij hun expositie of activiteit willen houden. Het vinden van een locatie is je eigen verantwoordelijkheid. Goed om te weten dus dat er tientallen locaties zijn en natuurlijk helpen wij graag. Op deze pagina lees je over de verschillende areas, hoe je een geschikte locatie vindt en hoe je jouw locatie aanmeldt. Lees meer over vergunningen.

Areas

DDW onderscheidt tijdens het evenement verschillende gebieden in Eindhoven. Deze acht gebieden noemen we areas: Strijp-S, Strijp T+R, Sectie-C, Canal, Centre, WestHallenweg en Station. Binnen elke area zijn er verschillende locaties die deelnemen aan DDW en waar deelnemende ontwerpers kunnen exposeren.

DDW-locaties

DDW heeft drie grote locaties op Strijp-S: Microlab Hall, Klokgebouw en het Ketelhuisplein die ons team zelf beheert tijdens het evenement. Wil je op één van deze plekken exposeren? Vermeld dan jouw voorkeur tijdens het aanmelden van je project via je Mijn DDW-account bij het onderdeel ‘Locatie’. Let op: het aangeven van je voorkeur is geen garantie dat de plek ook wordt toegekend. Is jouw project geschikt voor een van deze DDW-locaties? Dan neemt het programmateam contact met je op. Zo niet, dan krijg je ook bericht en kun je een andere locatie benaderen.

Overige locaties

Er zijn tientallen locaties die meedoen met DDW, verspreid over Eindhoven. Dit zijn eigen plekken van deelnemende ontwerpers, of locaties die vierkante meters beschikbaar stellen waarvoor je je kunt aanmelden. Wil je exposeren op een van deze locaties? Bekijk dan het locatieoverzicht binnen je Mijn DDW-account, nadat je project is goedgekeurd. Vervolgens neem je zelf contact op met een van deze plekken.

Heb je zelf een locatie die je beschikbaar wilt stellen tijdens DDW? Bekijk dan hier de voorwaarden

Locatie vinden, aanmelden en koppelen

Is jouw aanmelding goedgekeurd voor deelname aan DDW? Geef dan vóór 11 augustus door op welke locatie in Eindhoven jouw project (activiteit of expositie) gaat plaatsvinden. In deze fase zijn er twee mogelijkheden:

A. Je hebt een locatie voor je project.

Jouw aanmelding is goedgekeurd en je weet al waar jouw activiteit of expositie gaat plaatsvinden.

  • Vraag nu de locatiebeheerder om de locatie aan te melden in Mijn DDW of doe dit zelf als het jouw eigen studio of atelier is. In het laatste geval ben jij namelijk niet alleen deelnemer, maar ook de locatiebeheerder. 
  • Ga hiervoor naar het dashboard binnen Mijn DDW, klik op het kopje 'Locaties' en vul het locatieformulier in. 
  • Is de locatie aangemeld? Dan komt deze plek terug in het locatieoverzicht in Mijn DDW. Daar koppel je als deelnemer de locatie aan je project.

B. Je hebt nog geen locatie voor je project.

Jouw aanmelding is goedgekeurd, maar je hebt nog geen locatie. Het vinden van een geschikte locatie is je eigen verantwoordelijkheid. 

  • Om je te helpen, hebben we een lijst samengesteld van locaties die vierkante meters verhuren aan deelnemers. Nadat je project is goedgekeurd, kun je dit locatieoverzicht zien in de projectaanmelding in jouw Mijn DDW-account. 
  • Bekijk de mogelijkheden van onze eigen DDW-locaties: Microlab Hall, Klokgebouw en het Ketelhuisplein.

Let op: Deelnemers benaderen zelf locaties uit de lijst. Deel altijd je projectbeschrijving en je wensen en overleg of er voldoende ruimte is voor de presentatie die jij in gedachten hebt. Maak duidelijke afspraken met de locatie, ook over de afstemming met jou en eventueel andere deelnemers op deze locatie. Zodra je een overeenkomst hebt met een locatie, geef je deze locatie aan ons door via Mijn DDW.