Zoeken

Sluit zoeken
Magazine

7 sneak previews voor DDW20

22 September 2020

© Planetary Personhood
In de aanloop naar Dutch Design Week (DDW) 2020 zullen we een aantal programmavoorbeelden delen. Zo kun je makkelijker door het online DDW-programma navigeren en kijken welke projecten bij jou passen. We zorgen voor een mooie mix van virtuele en real-life DDW-evenementen! Hopelijk helpt deze mix je alvast op weg.

Manifestations

Voor het vijfde jaar op rij komen kunst, cultuur en technologie hier samen. Manifestations biedt je een nieuwe kijk op design en innovatie. Dit jaar zelfs virtueel én in Eindhoven. Centraal staat daarbij het werk werk van jonge ontwerpers die onze relatie met technologie in vraag stellen.

TogetherTwentyTwenty

Martina Taranto ontwikkelde een sculpturaal biomateriaal, ‘Viral Nature’, dat geschikt is voor leven. De groeiende installatie biedt een bemoedigende kijk op een gelijkwaardige wereld, die openstaat voor een evenwichtig samenleven met de natuur.

DOTS

Toekomstscenario's zien er vaak zo uit: een gladde, capabele kerel veegt door nog soepeler, zwevende interfaces in zijn Internet-van-dingen huis waar alles met elkaar verbonden is. Lijkt geweldig... tenzij je geen handen hebt. DOTS is een systeem dat mensen met een handicap in staat stelt om deel uit te maken van deze toekomst.

Economia

Kunnen we ons een alternatief economisch systeem voorstellen waarbij onbeperkte groei niet het einddoel is? Economia daagt de fundamenten van onze economie op speelse en verrassende wijze uit. De expositie geeft een frisse kijk op de betekenis van waarde en economische groei.

Planetary Personhood

Kunnen we aardig zijn voor een planeet, zelfs zonder "leven"? Dat is wat @nonhuman-nonsense probeert uit te zoeken met Planetary Personhood; een 'interplanetaire campagne' die een radicale dekolonisatie van de ruimte nastreeft. Het project stelt een onafhankelijk persoonschap voor de hele planeet Mars voor, en overweegt de mogelijkheid van solidariteit met de entiteiten die er al zijn - de stenen!

United Matters

United Matters is een collectief dat wordt gevormd door de afgestudeerden van de Master Material Futures van Central Saint Martins, Londen. Samen gebruiken ze ontwerp als een kritisch instrument om de complexiteit van de 21e eeuw te doorgronden. Hun benaderingen zijn net zo divers als hun interesses: van bio-engineering tot traditioneel poppenspel.

Agora

Agora is een therapeutisch instrument dat kankerpatiënten tijdens hun behandeling ondersteunt. Alsof het hebben van de ziekte nog niet erg genoeg is, maken pijn en angst tijdens de behandeling de ervaring extra inspannend. De studenten die Agora hebben ontworpen zijn beschikbaar voor live chat tijdens DDW20. Kijk op hun programmapagina voor de tijden.