Zoeken

Sluit zoeken
Magazine

Designer Dialogues Live tijdens DDW

29 October 2020

Ontwerper Anne Ligtenberg interviewt ontwerper Niels Hoebers ©Max Kneefel
Speciaal voor DDW is Designer Dialogues, bekend van onze maandelijkse artikelen, vertaald naar een live versie voor op DDW TV. Het was een programma van ontwerpers voor ontwerpers inclusief nieuwe matches met bekende gezichten! Het thema 'The New Intimacy' stond in alle gesprekken centraal.

Een dialoog tussen Niels Hoebers & Anne Ligtenberg

In 2010 studeerde Niels Hoebers Cum laude af aan Design Academy Eindhoven met de stop motion animatie Walter, een dialoog met de verbeelding. Direct daarna startte hij zijn stop motion animatiestudio. Ontdek meer over de 'stop-motion' wereld van Niels Hoebers in dit interview van collega-ontwerper Anne Ligtenberg.

Play video

Een dialoog tussen Pleun van Dijk & Hannah van Luttervelt

Pleun van Dijk is een speculatief kunstenaar/ontwerper. Door het observeren en analyseren van overgangsmomenten in de samenleving probeert zij nieuwe gedachten te genereren en een ander perspectief op onze huidige en toekomstige wereld te laten zien. Collega-ontwerper Hannah van Luttervelt interviewde Pleun over haar werkruimte, de kleur roze en de toekomstige rol van ons lichaam en onze genitaliën.

Play video

Een dialoog tussen Marie Caye, Arvid Jense & Mats Horbach

Arvid Jense en Marie Caye (Arvid&Marie) zijn een duo van kunstenaars, ervaringsdeskundigen en technologische avonturiers die altijd op zoek zijn naar nieuwe manieren om onze wereld te verruimen. Ze delen een passie voor kunst en technologie. Ze geloven dat onderzoek naar hoe de mens zich uitdrukt, filosofisch en technologisch, kan leiden tot langdurige, positieve veranderingen. In dit interview vraagt ontwerper Mats Horbach hen naar hun nomadische levensstijl en hoe dat zich vertaalt in hun werk.

Play video

Een dialoog tussen Tessel Brühl, Julia Veldman & Nicky Liebregts

Questions Collective is een interdisciplinair vrouwelijk-identificerend collectief uit Amsterdam dat bestaat uit vijf kunstenaars, waaronder Tessel Brühl en Julia Veldman. Tessel is een onafhankelijk kunstenaar-ontwerper wiens werk draait om het performatieve. Het fictieve rijk van Super Tessel is een kleurrijke wereld van spandex waar de werkelijkheid kan worden opgerekt en waar dromen draagbaar worden. Julia's expertise is het combineren van complexe onderwerpen met high-end animatie. In haar studio werkt ze met name met visuals en tekst. Questions Collective wordt geïnterviewd door social designer Nicky Liebregts, die met haar werk complexe zaken en thema's toegankelijk maakt. 

Play video

Een dialoog tussen Sander Wassink, Corradino Garofalo (& Joan Vellvé Rafeca)

Sander Wassink is een kunstenaar en ontwerper uit Eindhoven. Zijn werk is niet alleen gericht op het ontwerpen van producten, maar ook op de betekenis van het creatieve proces. Sander's ontwerpmethode ontwikkelt zich organisch en bestaat uit het combineren van functies en materialen die op hun beurt nieuwe vormen en ideeën genereren. In dit interview interviewt ontwerper Corradino Garofalo hem over zijn dynamische werkruimte, zijn tentoonstellingen en het belang van context.

Play video