Zoeken

Sluit zoeken
Updates

Talent Tours: ontdek jong ontwerptalent

08 October 2020

‘Publiek actief laten deelnemen aan mijn performances, verrijkt het designproces’, zegt Tereza Ruller. Ze is een van de 39 opkomende ontwerptalenten die het afgelopen jaar een talentontwikkelingsbeurs van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie ontvingen en organiseert naast negen andere talenten een online presentatie tijdens DDW.

‘Talent Tours’ geeft een inkijk in de denkwijze en praktijk van deze door het fonds ondersteunde jonge ontwerpers en makers, die zich stuk voor stuk verhouden tot actuele maatschappelijke thema’s. Wat zijn hun drijfveren, hun twijfels en ambities en welke waardes stellen zij voorop in hun werk? Angelique Spaninks, voorzitter van de adviescommissie van de deelregeling Talentontwikkeling: ‘Talent leeft niet in een vacuüm, het verhoudt zich tot de wereld, laat zich inspireren en zet zich af, vindt een eigen focus en weet deze te vertalen en over te dragen. Alleen zo kan een professionele bijdrage worden geleverd aan het vakgebied en kan een jonge maker voor zichzelf een betekenisvolle positie in het werkveld creëren.’

©Tereza Ruller

Alle 39 ontwerp talenten werden geportretteerd in één minuut durende filmportretten. Tien van hen organiseren tijdens DDW een unieke presentatie waarin zij op eigen wijze in contact treden met het publiek. Houd onze eventpagina in de gaten voor meer informatie over de livestreams. Bezoek voor de videoportretten MU Artspace of bekijk ze online op Platform Talent. Een selectie van de video’s is ook te zien op DDW TV.