Zoeken

Sluit zoeken
Updates

Area Sneak Peek: Strijp T+R

06 October 2021

3 min. leestijd

Piet Hein Eek © Britt Roelse
8 Areas door heel Eindhoven. Maar waar is wat te doen? Wij helpen je op weg met de Area Sneak Peeks! Eerste plek die we onder de loep nemen? Dat is Strijp T+R. Eigenlijk 2 locaties, maar ze liggen zo dicht tegen elkaar aan, dat we ze combineren. Wel zo makkelijk, als je er toch bent! Kleine tip: gebruik de aanduiding A2, A11 enz. om de plekken op de plattegrond terug te vinden. Handig!

Bioart Laboratories // A1 // Oirschotsedijk 14-10

Bijna van de kaart af. Daar ligt deze bijzondere locatie van DDW. Maar daarom niet minder de moeite waard! Op het terrein van een oude kazerne, midden in het groen, vind je Bioart Laboratories, een verzamelplek van ontwerpprojecten. Hier komen natuur, wetenschap, technologie en creativiteit samen. 

Piet Hein Eek // A2 // Halvemaanstraat 30

Ooit een van de werkplaatsen van Philips, nu alweer jaren een van de vele populaire plekken van DDW. De werkplaats, showroom en expositieruimte van Piet Hein Eek, oftewel PHE. Op deze locatie vind je diverse projecten van verschillende ontwerpers. Even verder kijken dan alleen bij PHE dus! Bonus: FRIET bij het restaurant van Piet Hein Eek. En bekijk ook het bijzondere voedselproject Bricknic.

Play video

Studio RENS // A3 // Halvemaanstraat 24

Studio RENS bestaat uit ontwerpers Renee Mennen en Stefanie van Keijsteren. Dit designduo ontwerpt materialen en productinnovaties op basis van onderzoek. Materiaal en kleur spelen een belangrijke rol in hun werk. Of het nu tegels, tapijten of tafels zijn. Studio RENS legt de lat hoog. Bekijk het zelf!

Kelderman & Van Noort // A11 // Galileistraat 2

Midden in Woensel-West vind je KEVN, alias Kelderman & Van Noort. Een oude school met een nieuwe bestemming: hier vind je studio’s, een expositieruimte en een fijne bar. Een ontmoetingsplek voor makers en kijkers! Tijdens DDW vind je hier een Mini Galerie, met 3 gecureerde tentoonstellingen in 1. Steek je liever - samen met je kinderen - de handen uit de mouwen? Help dan mee met het ontwerpen en bouwen van de Mega Mini Metsel Muur.

Meer ontdekken van Strijp T+R? Duik het programma in op deze website. Klik op Area / Strijp T+R en selecteer jouw eigen favorieten.

Naar het programma!