Zoeken

Sluit zoeken
Updates

10e editie Driving Dutch Design gestart

11 April 2022

3 min. leestijd

Een jubileumjaar voor Driving Dutch Design! Het programma voor gedreven en ondernemende ontwerpers is begonnen aan alweer de 10e editie. Het traject bestaat uit meerdere onderdelen, met als de 3 belangrijkste pijlers: masterclasses, deelname aan DDW en een coachtraject. Voor alumni-Drivers is er Club DDD.

Masterclasses

Het programma loopt tot en met november. Als groep volgen de ‘Drivers’ komende maanden een serie masterclasses over allerlei ondernemerscompetenties. Ze werken onder andere aan hun zakelijke communicatie, presentatievaardigheden, financieel inzicht, kennis op het gebied van auteursrechten, strategie en planning, waardoor ze hun studio naar een hoger plan tillen. Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers (BNO) organiseert deze masterclasses.

DDW

De Drivers startten tijdens een bijeenkomst in Microlab Eindhoven met het verkennen van de mogelijkheden die de exposure van Dutch Design Week (DDW) ze biedt. In tegenstelling tot eerdere edities komt er dit jaar geen grote gezamenlijke expositie. Dit jaar zullen de Drivers zich tijdens DDW presenteren op een manier die het beste aansluit bij het product of dienst én de plannen en ambities van hun studio. Dutch Design Foundation (DDF) begeleidt hen hierin.

Coaching

Laatste pijler van het programma is het coachtraject, met 21 coaches die allemaal werken bij ABN AMRO. Zij helpen de Drivers nieuwe inzichten te duiden en deze toe te passen in hun creatieve praktijk. Daarnaast brengen ze hen in contact met de corporate wereld waartoe ook veel opdrachtgevers behoren. ABN AMRO coördineert dit coachtraject.

Nieuwe activiteiten

Nieuw dit jaar is het mentorgesprek. Een belangrijk gesprek dat alle Drivers zelf organiseren met een voor hen inspirerende ontwerper. Hierdoor krijgt de creatieve praktijk zelf ook een plek binnen het programma. Iets dat Drivers uit eerdere edities misten. Ook Club DDD is vrij nieuw. Dit is de club voor én door Drivers van alle edities. CLUB DDD maakt zich sterk om te blijven leren, je verder te ontwikkelen en om samen te werken om verworven kennis en vaardigheden in te zetten voor de ontwerpsector als geheel.

Meer weten over Driving Dutch Design?

Check de website. En houd ook hun Instagrampagina @drivingdutchdesign in de gaten voor meer content over de Drivers van 2022.

Naar Driving Dutch Design