Zoeken

Sluit zoeken
Updates

Ontwerpcommunity volop actief op Floriade

14 April 2022

3 min. leestijd

© Max Kneefel
Wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022 is geopend en te bezoeken tot en met 9 oktober. Thema is Growing Green Cities 2122 – oplossingen om steden groener, gezonder en leuker te maken. Een onderwerp waar op DDW21 al volop aandacht voor was. Niet zo gek dus, dat er een hoop ontwerpers en duurzaamheidsprojecten die je op DDW aantrof, ook op Floriade te vinden zijn.

Exploded View Beyond Building

Deze installatie in de vorm van een duurzaam gebouwd huis heb je ongetwijfeld gezien op het Ketelhuisplein. Hier maak je kennis met de circulaire leefomgeving van de toekomst en je ontdekt er circulaire en biobased materialen, methodes en verhalen. Meer dan 100 ontwerpers werkten aan dit project.  

Next Nature Network

Next Nature Network is op Floriade te vinden met Nature loves Technology. Een expo die is gecureerd door William Myers en Emma van der Leest. Zij brengen met Next Nature de beste biodesignprojecten samen in een biobased paviljoen. Maar liefst 24 ontwerpers vind je hier terug! 

Studio Ossidiana 

Oude bekende van Dutch Design Awards Studio Ossidiana (winnaar in de categorie Habitat 2020) is ook prominent aanwezig in Almere. Voor Floriade ontwierp het Rotterdamse architectuur- en designbureau een kunstpaviljoen. Dit bestaat uit 3 cirkelvormige delen die in het water lijken te drijven.

Community zichtbaar

Zoals je ziet is de ontwerpgemeenschap goed vertegenwoordigd! Andere ontwerpers op Floriade die je op verschillende plekken tegen kunt komen, zijn onder andere: Onkruidenier, Zus, Audrey Large, Omlab x Fillip Studios, Overtreders-W en nog veel meer. 

Growing Green City Conference

Op 4 en 5 juli vindt de Growing Green City 2122 Conference plaats. Voor dit congres programmeert Dutch Design Foundation een aantal sprekers. Maar daarover later meer!