Zoeken

Sluit zoeken
Updates

Wandel over de Avenue of Fresh Perspectives

23 October 2023

© Strijp-S - Klokgebouw - Avenue of Fresh Perspectives - Ineke Hans - Cleo Goossens
De Avenue of Fresh Perspectives: een overzicht van de belangrijkste thematieken in de huidige tijd volgens de nieuwste generatie makers.

In de Class of ‘23 expositie in het Klokgebouw presenteren elf verschillende academies hun werk. Elk van hen presenteert op de kop van hun expositie één specifiek project dat volgens hen goed reflecteert op de huidige tijdgeest. Hierdoor ontstaat de “Avenue of fresh perspectives”. Een voorproefje op de designers en hun werk:

St. Joost - Maud Versluijs - Rebuilding Memories

Maud Versluijs introduceert Rebuilding Memories, een uniek concept dat speelgoed herinneringen uit de kindertijd helpt bewaren in interieurontwerp. Klaar om je eigen herinneringen-totem te maken?

© Strijp-S - Klokgebouw - Avenue of Fresh Perspectives - Maud Versluijs - Rebuilding Memories - DDW23 - Cleo Goossens

Gerrit Rietveld Academie - Shai Datauker - The Invisibility of Things

The Invisibility of Things onderzoekt de paradox van objecten die objecten creëren op het kruispunt van innovatie en productie en stelt de noodzaak van voortdurende productie in vraag te midden van grenzeloze innovatie.

École Camondo - Léo Achard - Collection Archétype

De Collection Archétype geeft een nieuwe vorm aan alledaagse voorwerpen en mengt industriële geschiedenis met ambachtelijke kunst om suggestieve, transformerende vormen te creëren.

Fontys Academy of The Arts - ArtCoDe - Siel Damen - Soelaas Baas

Soelaas Baas bewaart je dierbare herinneringen tijdens een herinneringstocht, zodat ze voor jou en je dierbaren eeuwig bewaard blijven.

Avans university of applied sciences - Master Institute of Visual Cultures - Radu-Mihai Tănasă - What if you embraced your inner stereotype?

In een video kunstinstallatie waarin wordt ingegaan op de mannelijkheid van de Balkan, met behulp van lokale inspiratie en stereotypen. De installatie duikt in de cultuur van migranten, die cruciaal is voor Oost-Europese arbeiders die naar Nederland verhuizen.

Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten Den Haag - Anneliese Greve - Tales of Bones and Time

Geïnspireerd door archeologen, schatgravers en het fenomeen Wunderkammer, geeft Tales of Bones and Time een nieuwe definitie aan ruimtelijk onderzoek.

© Strijp-S - Klokgebouw - Avenue of Fresh Perspectives - Milo Poelman & TextDavinci-003 - Subjects of Change - DDW23 - Cleo Goossens

Vilnius Academy of Arts - Justina Stipinaité - Form Follows Material

Een bony lamp en een eigenzinnig vloerkleed: ongeverfde wol, grasgroen corduroy micro polyester en levendig fluorescerend blauw en roze imitatiebont. Witte tufjes versterken hun textuur, terwijl wormachtige franjes een speelse nostalgie uit de jaren 90 oproepen.

Willem de Kooning Academy - What Is The Matter?

What Is The Matter? is een experimenteel onderzoeksproject van studenten Product Design in samenwerking met The Good Plastic Company & Artex. Elk van de 30 studenten benaderde het project op een unieke manier, met verschillende stijlen en visies.

Hogeschool voor de Kunsten Utrecht - Milo Poelman & TextDavinci-003 - Subjects of Change

Synthesize Me is een doorlopend project dat onze interactie met technologie onderzoekt en de levensechte aspecten ervan verkent. Het doel is om een dialoog op gang te brengen over de betekenis en de gevolgen van transformatieve technologieën, waarbij we worden aangespoord om er een ethische relatie mee aan te gaan.

ECAL/University of Art and Design Lausanne - Marcus Angerer - Heliox

Verken het potentieel van de Vase Mode en verleg de grenzen om Heliox te maken, een 3D-geprint verlichtingssysteem van ABS.

Artemis Academie - Aïsha Ajubi - Hope for the Middle-East

Het Hope for the Middle-East project van Ghost Gallery en Islamic Relief Worldwide brengt creatieve professionals samen in de immersieve metaverse. Het laat de veerkracht en schoonheid van het Midden-Oosten zien, met de nadruk op een regio die getekend is door conflicten.