Zoeken

Sluit zoeken
Updates

Infrastructuren van een voorouderlijke toekomst

09 October 2024

Julia Watson
Op zaterdag 19 oktober geeft DDW 2024-beacon Julia Watson een lezing in het Van Abbemuseum. De lezing genaamd Lo—TEK gaat over Watsons gelijknamige boek waarin de integratie van inheemse kennis in hedendaags ontwerp centraal staat.

Deelname aan de lezing is gratis, wel vragen we je je te registreren voor toegang.

Zaterdag 19 oktober van 16:00 - 17:00 + aansluitende borrel
Locatie: Van Abbemuseum, Auditorium
Taal: De lezing is in het Engels


Lo—TEK: Infrastructuren van een voorouderlijke toekomst

Inheemse kennissystemen zijn gebaseerd op een diep relationeel begrip van de wereld - een ingewikkeld web van onderlinge verbindingen waarin overleven afhangt van samenwerking, wederkerigheid en respect voor alle levende wezens.

“Terwijl de westerse wetenschap kennis vaak in afzonderlijke categorieën isoleert, weten inheemse gemeenschappen al lang dat alles met elkaar in gesprek is.”

Dit holistische perspectief heeft geleid tot de ontwikkeling van op water gebaseerde technologieën die klimaatbestendig zijn en zich aanpassen aan hun omgeving op manieren die westerse infrastructuren met moeite kunnen evenaren.


Julia Watson

Julia Watson is een van de nieuwe beacons van Dutch Design Week. Watson is een in Australië geboren auteur, onderzoeker, docent en landschapsontwerper, gevestigd in New York. Ze is een expert op het gebied van traditionele en inheemse technologieën en richt haar werk op het snijvlak van antropologie, ecologie en innovatie. 

Visitor mode