Zoeken

Sluit zoeken
Updates

Sheltersuit: from trash to treasure

15 October 2024

Sheltersuit - Bas Timmer - © Ebo Fraterman
Meerdere edities was de Sheltersuit te zien tijdens Dutch Design Week: een ontwerp en inmiddels ook de stichting van ontwerper Bas Timmer om mensen zonder thuis beschutting te bieden de winter. Ook dit jaar is Sheltersuit te zien: op de posters voor Dutch Design Week 2024.

Sheltersuit

Sheltersuit Foundation gelooft dat iedereen warmte, bescherming en waardigheid verdient. Daarom ontwerpen en produceren ze sinds 2014 multifunctionele producten die directe bescherming bieden aan mensen die dakloos zijn. Deze producten zijn niet bedoeld als vervanging voor het vinden van een huis, maar als hulpmiddel wanneer iemand geen andere keuze heeft.

Secrid Talent Podium

In 2022 werd Sheltersuit ook gepresenteerd op de eerste expositie van Secrid Talent Podium. Als stichting is Sheltersuit volledig afhankelijk van donaties. Secrid is nog altijd een van die donateurs, gefinancierd vanuit het impactfonds van het bedrijf. 


Tijdens Dutch Design Week 2024 geeft Secrid het podium aan visionaire ontwerpers die de industrie willen transformeren van steeds meer produceren naar steeds beter produceren. Samen laten ze zien hoe duurzame verandering al plaatsvindt en geven ze een hoopvol beeld van onze toekomst.

Visitor mode