Zoeken

Sluit zoeken
Updates

RescueRATs: rats to the rescue!

15 October 2024

RescueRATs - TU/Eindhoven - © Image Apopo
Op de Drivers of Change expositie van TU/e tijdens Dutch Design Week 2023 was het project RescueRATs te bewonderen, een samenwerking tussen de Eindhovense universiteit en de Tanzaniaanse organisatie APOPO. De RescueRATs stelen dit jaar de show op de posters voor Dutch Design Week 2024. Ook dit jaar staat de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) op het Ketelhuisplein met een expositie vol nieuwe Drivers of Change.

RescueRATs: een klein slim rugzakje voor grote slimme ratten

Studenten van TU/e ontwierpen in samenwerking met APOPO een slim rugzakje met daarin een camera en walkie talkie, dat gedragen kan worden door Afrikaanse reuzehamsterratten. Deze dieren worden getraind om in de cruciale eerste uren na een aardbeving, een ingestorte mijn of andere ramp mensen op te sporen die zich onder het puin bevinden. 

TU/e Drivers of Change op DDW24

Het Ketelhuisplein is opnieuw het decor voor een aantal van de meest innovatieve ontwerpen van de Technische Universiteit Eindhoven. Slim gebruik van data, nieuwe materialen met onvermoede toepassingen en interactie zijn de ingrediënten in deze expositie waarin ook de halfgeleider een prominente plek heeft. Je vindt Drivers of Change op het Ketelhuisplein op Strijp-S.

Visitor mode