Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) TĂȘte-Ă -Terra

Dit project was onderdeel van DDW 2023

TĂȘte-Ă -Terra is waar de uitgestrektheid van de natuur en het menselijk ontwerp elkaar ontmoeten. Gemaakt in samenwerking met Mono Earth en Kale door unieke bodems van CappadociĂ« te combineren met afvalfragmenten van keramische productie, in de vorm van aardestenen, om momenten van rust te creĂ«ren.

Doel

TĂȘte-Ă -Terra is een gespreksstimulator, een ruimte voor toevallige ontmoetingen en een gelegenheid om te pauzeren. Twee zacht golvende muren staan tegenover elkaar en vormen een intieme ruimte, waarvan het doel dieper wordt gerealiseerd wanneer het wordt geactiveerd door bezoekers, en een plek wordt voor betekenisvolle menselijke interacties en begrip te midden van verschillende perspectieven.

Materiaal en Methode

Hands on productie is de meest bescheiden en kwetsbare vorm van contact met de natuur. De bouwstenen worden geproduceerd door verschillende bodems te combineren met keramisch stof, een overvloedig industrieel afvalmateriaal. De leemsteen is milieuvriendelijk qua productie en volledig herbruikbaar.

De leemstenen worden gestapeld tot twee gebogen oppervlakken die tegenover elkaar liggen. Door vanuit elke hoek een ander uitzicht te bieden, spelen ze met het menselijk oog en creëren ze aangename overgangsmomenten en -plekken.

Programmeren

Dit paviljoen, dat voortdurend wordt omringd door isolerende afleidingen die mensen verder in eenzaamheid duwen, wil bezoekers een fysieke ruimte binnenleiden om hen te helpen relaties aan te gaan en eenvoudige en effectieve middelen te creĂ«ren om actief te luisteren. De interactieve onderdelen van TĂȘte-Ă -Terra zijn gekoppeld aan instructies voor het toepassen van de Troika Consulting methodes, een peer wisdom oefening ontwikkeld door Liberating Structures. Het doel is om een ruimte te creĂ«ren waar iedereen zich geaard en gesteund kan voelen en elkaar kan helpen om de uitdagingen waar ze voor staan te begrijpen, terwijl de collectieve kennis van de gemeenschap wordt gebruikt om ze aan te pakken.