Zoeken

Sluit zoeken
Dialogues of the Unheard

(Archief) Beyond Disposable

Onthulling van de onzichtbare betekenis: het vieren van de over het hoofd geziene rol van de plastic zak

Dit project was onderdeel van DDW 2023
Beyond Disposable by Chaewon Kong — © Patty van den Elshout

Om het functionele karakter en de historische betekenis van plastic tassen te eren, wordt het opnieuw geconceptualiseerd als een luxueus item, dat zich onderscheidt door zijn ingewikkelde materiaal en ingewikkelde presentatie.

Een nieuwe definitie van waarde en luxe

De plastic tas, ooit een alomtegenwoordig wegwerpartikel, heeft geleidelijk aan zijn populariteit zien afnemen. Het is van cruciaal belang om de blijvende aanwezigheid en functionaliteit van dit eenvoudige maar effectieve ontwerp te herkennen. Dit anonieme ontwerp heeft plichtsgetrouw talloze individuen gediend en het beoogde doel bereikt.

In een poging om het functionele karakter van de tas en zijn historische betekenis in ons dagelijks leven te eren, is hij opnieuw vormgegeven als een luxueus item, dat zich onderscheidt door zijn stijve materiaal en verfijnde presentatie. Door prestige toe te kennen aan een alledaags item dat vaak over het hoofd wordt gezien, worden vooroordelen over wat waarde en luxe inhoudt, verstoord. De luxe plastic tas is een eerbetoon aan de plastic tas als iconisch object dat erkenning en contemplatie verdient. Het belangrijkste is dat het uitnodigt tot reflectie over de rol ervan in ons leven en tot een heroverweging van onze relatie met alledaagse voorwerpen.

Beyond Disposable by Chaewon Kong — © Patty van den Elshout

Andere deelnemers

Dialogues of the Unheard

Vorige Volgende

Andere deelnemers

Dialogues of the Unheard