Zoeken

Sluit zoeken
Dialogues of the Unheard

(Archief) Klei oogst

'Uit de klei getrokken'

Dit project was onderdeel van DDW 2023
Workshop - Rhoon — © Evy Hachmang

'Klei oogst' is een hands-on workshop die de ervaring geeft om Nederlandse kleigrond te veranderen in keramiek, op een lokale locatie. Onze unieke bakfiets werkplaats is ontworpen om deze beleving te bieden. Dit project verbindt de plek, het materiaal en de maker.

#kleigrond #mobiele-werkplaats #Bakfiets

De ‘Klei oogst’ geeft de ervaring van kleigrond transformeren tot keramiek, op een lokale locatie. Steeds meer wordt lokaal geproduceerd. In Nederland zit op veel plekken klei in de grond, Rotterdam. Hier heeft de ‘klei oogst’ een netwerk opgebouwd van verschillende kleigrond eigenaren waar de ‘klei oogst’ workshops organiseert waarin je de ervaring krijgt om keramiek met de hand te ontwikkelen.
Dit is een proces van handen in de klei. Hoeveel tijd en energie kost het werkelijk om keramiek te maken met de hand?
De workshops worden gegeven doormiddel van een mobiele bakfiets werkplaats die uitgerust is van alle nodige tools. Het is een ervaring die je leert over Nederlandse kleigrond. We gebruiken in de industrie al jaren Nederlandse klei, voornamelijk in dakpannen en bakstenen. In plaats van materiaal naar de werkplaats te brengen, brengen we de werkplaats naar het materiaal. Dit project verbindt de plek, het materiaal en de maker.

Play video

Material — © Evy Hachmang

Clay harvest — © Evy Hachmang

Workshop — © Evy Hachmang

Research - Rotterdam — © Wies

Andere deelnemers

Dialogues of the Unheard

Vorige Volgende

Andere deelnemers

Dialogues of the Unheard