Zoeken

Sluit zoeken
Women & Design - Market and talks

NOMI

Al ontwerpend onderzoeken we concrete verbeterrichtingen die bijdragen aan moderne zorg voor vrouwen.

Richtlijnen voor zowel de arts als de patiënt

Heel gek toch, dat één op de drie vrouwen negatieve ervaringen heeft met inwendige onderzoeken? NOMI brengt de maatschappelijke dialoog op gang over de huidige, ouderwetse, vrouwenzorg. We jagen een beweging aan voor betere communicatie voor arts en patiënten en uiteindelijk beleidsverandering.

Ontwerpend onderzoek voor betere aanpak op de huidige vrouwenzorg

NOMI streeft naar een betere vrouwenzorg, waarbij vrouwen meer autonomie ervaren tijdens inwendige onderzoeken. Uit onderzoek blijkt namelijk dat veel vrouwen deze onderzoeken als gênant, pijnlijk of zelfs traumatisch ervaren. Het is van belang dat deze interacties plaatsvinden in een omgeving waarin de grenzen en behoeften van de vrouw gerespecteerd worden.

NOMI heeft richtlijnen en informatiemateriaal ontwikkeld voor zowel medische professionals als patiënten, met focus op een gelijkwaardige communicatie. Patiënten hebben behoefte aan betere communicatie en meer aandacht voor hun persoonlijke grenzen, terwijl artsen streven naar efficiëntie en professionaliteit. NOMI wil deze behoeften erkennen om zo menselijkheid en begrip te integreren in de zorgervaring.

Dit initiatief gaat niet alleen om bewustwording, maar ook om concrete beleidsveranderingen binnen de vrouwenzorg. NOMI wil vrouwen inspireren om op te komen voor hun grenzen en behoeften, en nodigt zorgverleners en beleidsmakers uit om samen te werken aan een vrouwenzorg waarin vrouwen zich volledig gerespecteerd en ondersteund voelen in hun zorgervaring.

Over Zoë Sluisdom

NOMI streeft naar moderne en inclusieve vrouwenzorg waarbij vrouwen meer autonomie ervaren bij inwendige onderzoeken. Het is een initiatief van Afdeling Buitengewone Zaken (A/BZ), onder aanvoering van Zoë Sluisdom. A/BZ is een ontwerpend onderzoeksbureau voor maatschappelijke vraagstukken.