Zoeken

Sluit zoeken
The Product Chronicles

Re—gained presents

Studio Simone Post x Sparo
Atelier Reservé x Boro Atelier
PTSA x UvA

Op de tentoonstelling The Product Chronicles toont Re—gained, een nieuw R&D label voor circulair design, drie nieuwe projecten gebaseerd op drie designklassiekers; met afgedankte tapijttegels, ongebruikte kantoorkasten van Friso Kramer en 5.000 oude tasjes van de Dutch Design Week.

Re—gained is een R&D-label voor circulair design en heeft als doel duurzame ontwikkeling in productontwerp en -productie aan te wakkeren. Projecten zijn gericht op het (her)gebruiken, aanpassen en verbeteren van bestaande producten en materialen en het omzetten van afval in waarde.

Re—gained toont drie nieuwe projecten binnen drie uiteenlopende samenwerkingen:
_Samen met Studio Simone Post hebben we een nieuw tapijtproduct voor Sparo ontwikkeld waarbij patroon en kleur zijn gebruikt om de oude tapijten een compleet nieuwe look en samenhang te geven.

_Startend met 5.000 DDW tassen met een oud logo, nodigde Re—gained Atelier Reservé en Boro Atelier uit om samen een nieuw product te ontwikkelen. Boro deed onderzoek naar het verven en zeefdrukken met een ander afvalmateriaal; uienschillen van restaurant RIJKS®. De Reservéboys ontwierpen een kledingstuk waarbij de tasjes opvallen tussen de andere reststoffen waar ze altijd mee werken.

_In opdracht van de UvA deed Jan Willem ter Steege van PTSA ontwerpend onderzoek naar wat er gemaakt kan worden met de vele afgedankte Friso Kramer kantoorkasten die niet meer in gebruik zijn omdat bibliotheken zoals de UB zich s

Over

Re—gained is een nieuw label dat door middel van ontwerpend onderzoek discussie wil aanwakkeren over hoe we in deze tijd met producten omgaan. Ze doet dit vanuit de overtuiging dat verspilling van grondstoffen radicaal verminderd dient te worden, en dat ontwerp daarin van betekenis is.