Zoeken

Sluit zoeken
Tools & Crafts

(Archief) BLUE²

Een collectie van handgemaakte objecten van oude PVC-zwembaden, ontwikkeld om plastic te herintroduceren als ambachtsmateriaal.

Dit project was onderdeel van DDW 2023
BLUE² object collection — © Birgit Rijsmus

BLUE² is een collectie van objecten gemaakt van oude PVC-zwembaden. Door ontwikkelde ambacht doelt ontwerpster Birgit Rijsmus op de herwaardering van een anders waardeloos en vervuilend materiaal. BLUE² ziet plastic als een hoogwaardig materiaal door de mogelijkheden die ambacht kan bieden

Plastic als ambacht

Plastics worden niet als waardevolle materialen gezien. Project BLUE² schijnt licht op de potentie van het materiaal als ambacht. Birgit positioneert zichzelf als plastic-ambachtsvrouw, waar de belangrijkste factoren van het toevoegen van waarde de kennis over het omgaan met het materiaal en de uren besteed aan handwerk zijn. Ookal wordt er gewerkt met restmateriaal, de technieken die specifiek voor dit materiaal ontwikkeld zijn transformeren een oud zwembad van afval tot objecten die gekoesterd en bewonderd kunnen worden. Dit project laat het belang van de verandering van perceptie op afvalstromen zien. Deze materialen zijn een duurzame bron die vol innovatie en mogelijkheden zit. Het laat zien dat verfijndheid in de ambacht zit, niet in het materiaal.

Play video

Andere deelnemers

Tools & Crafts

Vorige Volgende

Andere deelnemers

Tools & Crafts