Zoeken

Sluit zoeken
Embassy of Health

(Archief) iCare (because you do)

Interviews met stakeholders van een fictieve privé kliniek in 2034

Dit project was onderdeel van DDW 2023
Collage of video stills from the installation — © Hendrik-Jan Grievink

Máxima MC en Fontys Centre of Expertise Health gaven Hendrik-Jan Grievink opdracht om te visualiseren wat het betekent wanneer gezondheidszorg tegelijkertijd persoonlijker en onpersoonlijker wordt door de toepassing van kunstmatige intelligentie.

Het scenario

Het is 2034. De vergrijzing in Nederland heeft haar hoogtepunt bereikt. E-health is een maatschappelijke realiteit geworden: veel Nederlandse huisartsen zijn inmiddels vervangen door geavanceerde chatbots en kunstmatige intelligentie wordt ingezet in alle facetten van de zorgverlening. Commercieel zorgbedrijf iCare richt zich op technologisch hoogwaardige zorgverlening die ‘naadloos en draadloos’ wordt afgestemd op de persoonlijke behoeftes van de patiënt.

De installatie

Bovenstaand (fictieve) scenario wordt in deze installatie door acteurs tot leven gebracht. Als arts, verpleegkundige, iPatient, chatbot en een mantelzorger, delen zij hun dromen, angsten en verlangens, elk vanuit een eigen perspectief. De acteurs improviseren op basis van prompts, geïnspireerd door citaten uit krantenartikelen en input van stakeholders vanuit het netwerk van Máxima MC en Fontys Centre of Expertise Health. De verhalen nodigen uit tot reflectie op de rol van kunstmatige intelligentie binnen de zorg: wat betekent het als zorg tegelijkertijd persoonlijker en onpersoonlijker wordt?

Andere deelnemers

Embassy of Health

Vorige Volgende

Andere deelnemers

Embassy of Health