Zoeken

Sluit zoeken
Embassy of Health

(Archief) Being - a journey within

Een uitnodiging om opnieuw verbinding te maken met jouw eigen lichaam.

Dit project was onderdeel van DDW 2023
Kidneys — © Britt Roelse

Hoe leer je te vertrouwen op je lichaam als de reguliere zorg een consumptiegoed blijkt te zijn? Britt Roelse creëert met dit werk niet alleen een ode aan het lichaam; Being - a journey within is een uitnodiging aan de kijker om opnieuw verbinding te maken met ons eigen lichaam.

Van consumeren naar helen

De reguliere zorg is een overvraagd consumptiegoed geworden. We kopen zorg en dragen de verantwoordelijkheid voor ons lichaam graag over aan anderen. Waar komt dat vandaan? En wat als we zelf meer kennis zouden hebben over ons lichaam? Als we leren gebruik te maken van ons eigen helende vermogen en de kracht van ons lichaam?

Overgave en connectie maken

In 2021 ondervond Roelse de ernstige gevolgen van COVID-19, wat resulteerde in Long Covid. Het dieptepunt kwam toen haar lichaam niet meer kon en ze zich overgaf aan de sterfelijkheid. Een keerpunt: het luisteren naar haar lichaam bleek cruciaal voor herstel. “Mijn lichaam dient mij niet langer, ik dien mijn lichaam.”

Met dit werk toont Roelse niet de functie, maar de kracht en energie van onze organen. Ze nodigt ons uit om een diepe reis naar ons eigen lichaam te maken en laat ons nadenken over de fascinerende rol van zelfzorg.

Financiering voor onderzoek

Bij verkoop van kunst uit deze serie zal 20% van de opbrengst naar verschillende stichtingen gaan zoals: Stichting Long Covid , de Nierstichting, de Hartstichting, de Maag- lever- darmstichting, en de Hersenstichting. Dit om verder onderzoek te stimuleren naar Long Covid.

Andere deelnemers

Embassy of Health

Vorige Volgende

Andere deelnemers

Embassy of Health