Zoeken

Sluit zoeken
Embassy of Health

(Archief) Toekomst van het lichaam - Future of the body

Hoe gaat ons lichaam er in de toekomst uitzien? Welke keuzes hebben we?

Dit project was onderdeel van DDW 2023
Future of the body — © STT

De Stichting Toekomstbeeld der techniek brengt toekomstscenario’s rond het lichaam in kaart. Onderdeel van het project was een ontwerpwedstrijd.

Ontwerpwedstrijd

Er staat veel op het spel voor de toekomst van het lichaam. We kunnen straks organen van dieren in mensen plaatsen en kiezen hoe we eruitzien. Het zorgstelsel staat onder druk door tekorten en vergrijzing.

Met onze ontwerpwedstrijd lieten kunstenaars en ontwerpers hun visie zien op het lichaam van de toekomst. Hoe geven we onze identiteit vorm? Wat vinden we wel en niet acceptabel? Wordt ons leven en ons lichaam straks mooier? De ontwerpwedstrijd is onderdeel van de toekomstverkenning Toekomst van het Lichaam, waarin verschillende scenario’s werden uitgewerkt.

De winnaar van de ontwerpwedstrijd is de jonge ontwerper Stefan Boerkamp. Zijn ontwerp METACARPUS gaat over de aanpassing van ons lichaam - om precies te zijn hoe onze handen er in de verre toekomst kunnen uitzien: mechanisch, grof of vol met sensors. Zijn werk maakt deel uit van de tentoonstelling in de Embassy of Health.

De publicatie Toekomst van het lichaam wordt op 27 oktober gelanceerd tijdens de Health Day op de Dutch Design Week.

Play video

Future of the body — © STT

METACARPUS by Stefan Boerkamp — © Stefan Boerkamp

Andere deelnemers

Embassy of Health

Vorige Volgende

Andere deelnemers

Embassy of Health