Zoeken

Sluit zoeken
The Product Chronicles

Diamond Makers Lab

Het conceptuele Diamond Makers Lab bevraagt de rol van emotie in economische waarde, en toont een wereld waarin diamanten van betekenisvolle dingen worden gemaakt, zoals Notre Dame-as of de taarten van je moeder.

Herdefinieren van luxe

Diamond Makers herdefinieert luxe en erkent diamanten niet alleen vanwege hun samenstelling, maar ook vanwege hun emotionele betekenis. Deze in het laboratorium gekweekte diamanten, gemaakt van diverse organische materialen, omvatten verschillende verhalen en betekenissen. Gemaakt van door Rihanna ondertekend papier op Notre Dame-as, worden het vaten voor verhalen. Tijdens een onderzoek van een jaar heeft Diamond Makers 100 betekenisvolle objecten geïdentificeerd die in diamanten kunnen worden omgezet, wat het diepgaande verband tussen items en persoonlijk belang benadrukt. Dit daagt conventionele luxe uit en spoort ons aan om de werkelijke waarde van diamanten te heroverwegen en na te denken over wat werkelijk eeuwige waarde heeft in ons leven.

Over Aniela Fidler Wieruszewska

Aniela Fidler-Wieruszewska is een kunstenaar, ontwerper en onderzoeker gevestigd in Londen met een langdurige interesse in waarden en betekenissen die verband houden met producten, hun lange levensduur en de impact van keuzes en levensstijlen op zowel het menselijke als het planetaire welzijn.