Zoeken

Sluit zoeken
Embassy of Health

(Archief) Metacarpus

De evolutie van onze toekomstige handen

Dit project was onderdeel van DDW 2023
Distal on hand — © Stefan Boerkamp

Metacarpus presenteert toekomstvisies op de evolutie van onze handen als gevolg van digitalisering, klimaatverandering en de heruitvinding van de hand. Dit project heeft geleid tot drie verschillende objecten of gereedschappen die we in de toekomst kunnen gebruiken voor onze handen.

Distal, circa 3021

Evolutie doormiddel van digitalisatie

Innovatie is op haar hoogtepunt en ultraproductief worden is het doel van onze samenleving.
Het idee om gegevens te verzamelen en taken sneller en efficiënter uit te voeren werd een obsessie...

Mensen werden afhankelijk van machines en hun dorst naar overprestaties. We waren getuige van een verschuiving in zowel technologie als hun esthetische vormen.

DISTAL' is een hulpmiddel dat mensen helpt efficiënter verbinding te maken met technologie en hun droom van ultraproductiviteit te realiseren. DISTAL' is een gearticuleerd zilveren verlengstuk voor de hand waarmee de drager nauwkeuriger kan werken en sneller kan presteren. Mensen kunnen nu veranderen in
machines.

Palmar, circa 5543

Evolutie veroorzaakt door klimaatverandering

De hulpbronnen van de aarde zijn nu volledig geëxploiteerd, wat resulteerde in extreme klimaatveranderingen:
Gewelddadige stormen, drastische temperaturen, waterschaarste... De omstandigheden werden ongeschikt voor de mens en hij werd gedwongen om onderdak te zoeken aan de buitenranden van de Aarde.

Schuilplaatsen zijn te vinden in de hoge hemels en in de diepten van de aardbodem. Mensen begonnen te bouwen in de stratosfeer die schone lucht bood; ze ontwikkelden een wereld boven 10.000 meter. Anderen begonnen in de aardlagen te graven, op zoek naar grond vol voedingsstoffen om hun lichaam en infrastructuur van brandstof te voorzien.

Nu de wereld terugkeerde naar een wilder stadium, moesten mensen hun oerinstinct om te overleven terugbrengen. PALMAR' is een organisch verlengstuk dat ons oerinstinct activeert en de handen verandert in krachtige poten waarmee mensen weer op vier benen kunnen lopen, rennen en jagen. Het ontwaken van onze primitieve krachten.

Hamate, circa 8002

Evolutie voorbij lichamelijkheid

99,2% van alle banen en dagelijkse routine taken zijn nu geautomatiseerd, niets wordt meer met de hand gedaan en machines bedienen elk detail van ons leven.

De handen werden een van de meest waardevolle en heilige delen van ons menselijk lichaam toen ze hun functioneel gebruik verloren. De hand is nu het symbool van de menselijke revolutie; van wezens van arbeid veranderen in wezens van gedachte.

De handen werden het hart van al onze zintuigen. HAMATE' is een serie permanente implantaten die de hersenen in staat stellen om via de handen lage en hoge frequenties te voelen die voorheen onbereikbaar waren voor mensen. Echolocatie, universele telepathie en communicatie via trillingen werden nieuwe vaardigheden die gelijktijdig door alle mensen gedeeld kunnen worden.

Palmar on hand — © Stefan Boerkamp

Hamate on hand — © Stefan Boerkamp

Andere deelnemers

Embassy of Health

Vorige Volgende

Andere deelnemers

Embassy of Health