Zoeken

Sluit zoeken
Embassy of Water

Melting Heart

Een ode aan en een manier om het verlies van de Aletschgletsjer te rouwen.

Melting Heart — © TarraWarra Museum of Art

Fotograaf Diewke van den Heuvel maakt klimaatverandering zichtbaar in deze poëtische ode aan de Aletschgletsjer. Als gevolg van de opwarming van de aarde smelt deze Zwitserse gletsjer zo snel, dat hij over 70 jaar waarschijnlijk al verdwenen is. Het verdwijnen van de gletsjer heeft grote gevolgen.

Een ode aan de Aletsch gletsjer.

Al zeven jaar lang documenteert Van den Heuvel dit proces en vertelt daarmee het verhaal van water en klimaatverandering. Elke keer weer ziet ze de grens van de gletsjer verschuiven en wordt het door het smelten steeds gevaarlijker om op of onder de gletsjer te komen. Ze legt de diepgaande band vast tussen mens en natuur, rouwend om dit verlies en op zoek naar een hernieuwde verbinding met ons DNA. Wij zijn tenslotte de natuur.
Diewke van den Heuvel is een activistisch fotograaf en filmmaker die een grote verantwoordelijkheid voelt om de wereld beter en rechtvaardiger te maken.

Play video
Play video

Over Diewke van den Heuvel

Diewke groeide op langs de IJssel, waar het smeltwater van de gletsjers in uitkomt. Ze studeerde aardrijkskunde en fotografie aan de HKU. Sinds 2005 is ze werkzaam als kunstenaar/fotograaf.
Melting Heart — © Diewke van den Heuvel