Zoeken

Sluit zoeken
Tools & Crafts

(Archief) Pleated Scenery

Dit project was onderdeel van DDW 2023
Donald Woodroow

De serie wandlampen presenteert een nieuwe verkenning in het vormgeven van glas en gezeefde kleurovergangen met glaspoeders. Het licht van onderaf versterkt de vormen in het paneel en laat de poeders glinsteren. Elk stuk is een handgemaakte creatie en transformeert in een droomachtig landschap.

Pleated Scenery

Pleated Scenery is een serie van wandlampen zijn gemaakt van gradiënten met glaspoeders op gekleurd en vervormd glas. De glaspanelen worden van onderen verlicht, waardoor de vormen versterkt worden en de glaspoeders gaan glinsteren. De lampen wekken een atmosfeer op van een plooiend droomachtig landschap, een onderwaterwereld of een zonsondergang.

Gedurende het productieproces worden met behulp van ambachtelijke technieken de mallen vorm gegeven en handgezeefde glaspoeders op het glas aangebracht. Iedere lamp is een unieke handgemaakte creatie. Over elk detail is met zorg over nagedacht, zelfs het verloop van de kleur in het glas komt terug in de houder en het snoer.

‘Pleated Scenery’ is een groeiende reeks van kleurencombinatie en vormen, ontworpen om exclusieve ambiance te geven in elke denkbare ruimte.

Donald Woodroow

Donald Woodroow

Andere deelnemers

Tools & Crafts

Vorige Volgende

Andere deelnemers

Tools & Crafts