Zoeken

Sluit zoeken
Tools & Crafts

(Archief) Makkuro

De stijfheid van iets zachts

Dit project was onderdeel van DDW 2023
Makkuro — © IAMMI

Bij IAMMI gaan innovatie en duurzaamheid hand in hand en de Makkuro vaas is een lichtend voorbeeld van dit ethos. De zachte, buigzame vorm, die met de hand is gemaakt van afgedankt autoschuim, contrasteert met de glanzend zwarte coating en sculpturale esthetiek.

Het materiaal

De grondstof is afkomstig van Re-Mat, de eerste Italiaanse startup die afgedankte matrassen en schuim recycleert en nieuw leven inblaast in wat ooit als afval werd beschouwd.
De missie van IAMMI is om verzamelobjecten te maken die niet alleen visueel prachtig zijn, maar ook een verborgen verhaal met zich meedragen.
Makkuro belichaamt deze visie: de naam is geïnspireerd op de gelijkenis met een magisch stuk houtskool. Toch is het een zachte, ecologisch verantwoorde creatie die uitnodigt tot interactie en verkenning.
Het resultaat is een rauw, bijna buitenaards ontwerp dat een tactiele ervaring biedt die even raadselachtig als onverwacht is.

Van restjes tot verzamelobject

De Makkuro vaas is met de hand gevormd, als eerbetoon aan de natuurlijke eigenschappen van het schuimmateriaal. De Makkuro vaas betovert met zijn zachte en uitnodigende textuur, die tactiele interactie bevordert. Makkuro onthult een verborgen verhaal van transformatie, waarbij industrieel afval op creatieve wijze wordt hergebruikt in unieke designstukken. De vaas staat symbool voor IAMMI's toewijding aan het opnieuw vormgeven van afgedankte materialen en het creëren van unieke, eco-bewuste verzamelobjecten.

Mkkuro — © IAMMI

Makkuro — © IAMMI

Makkuro — © IAMMI

Andere deelnemers

Tools & Crafts

Vorige Volgende

Andere deelnemers

Tools & Crafts