Zoeken

Sluit zoeken
Tools & Crafts

(Archief) CAM Series

De CAM-serie is begonnen als onderzoek dat zich richt op digitaal geproduceerde gipsmatrijzen voor slipgieten. De mallen worden met een CNC gefreesd.

Dit project was onderdeel van DDW 2023
CAM Lamps Collection — © Floris Meijer

Floris heeft een CNC-router gebouwd die programmeerbaar is met CAM-software die tool paths genereert. Door verschillende parameters aan te passen, ontstaan ​​talloze variaties en uitkomsten. Dit resulteerde in een serie kandelaars en porseleinen lampen.

Digitaal ambacht

De CNC-router is programmeerbaar met CAM-software die toolpaths genereert. Door verschillende parameters aan te passen, ontstaan ​​talloze variaties en uitkomsten. Door deze techniek ontstaan ​​prachtige texturen en patronen die uniek zijn bij deze manier van maken van de mal.

CAM-kandelaars
Het eerste resultaat van dit onderzoek waren de 3 verschillende maten kandelaars. De fijne textuur op de keramische kandelaars wordt gecreëerd met een kleine frees dat een dunne laatste laag gips uit de mal snijdt. De voet van de kandelaar begint vierkant en gaat langzaam over in een ronde cirkel die de vorm van de kaars goed benadrukt.
In de kleine en middelgrote kandelaars passen dinerkaarsen. De grote kandelaar kan gebruikt worden voor theelichtjes of dinerkaarsen.

CAM-lampen
De mallen voor de lampen worden gemaakt met verschillende toolpaths die in de CAM-software zijn gemaakt. De CNC-machine gefreesde elke laag van de gipsmal zorgvuldig uit. Met hoge precisie en een draaiende frees van 20.000 RPM kun je de kerven van de frees traceren.
De lampen zijn gemaakt van porselein. Wanneer het op hoge temperatuur wordt gebakken, worden de lampen doorschijnend. En geeft een betoverend effect.

Play video

CAM Lamp foot detail

CAM Hanging lamp detail

CNC router bit milling out the plaster mold

CAM Candleholders Medium and Large

Andere deelnemers

Tools & Crafts

Vorige Volgende

Andere deelnemers

Tools & Crafts