Zoeken

Sluit zoeken
Embassy of Inclusive Society

(Archief) Hors-Jeu

Dit project was onderdeel van DDW 2023
Jodie Bécard

Tijdens onderzoek naar sportverenigingen in Frankrijk viel één discipline op: para-hockey. In deze hockeyvariant zitten spelers in een slee en gebruiken ze hockeysticks om zich te verplaatsen op ijs of op wielen.

Hoe zouden we sport kunnen herontwerpen zodat alle lichamen kunnen meedoen?

Deze sport, met semi-professionele teams en groeiende amateurclubs, bevordert gemeenschapsbanden en bereikt een groot netwerk van atleten met en zonder beperkingen.

De bestaande standaarduitrusting voldoet niet aan de unieke behoeften van spelers. In nauwe samenwerking met een amateurclub parasporten ontwierpen Saleh en Bécard een flexibele, betaalbare open-source hockey-slee. De ontwerpers gooiden het materiaal en de productie van sportuitrusting helemaal om. In plaats van gegoten standaardonderdelen gebruikten ze snij- en vouwmethoden, vergelijkbaar met methoden die men gebruikt bij het maken van patronen en kleding. Ook het uiterlijk van de slee werd vernieuwd, vooral door inspiratie te halen uit urban sportuitrusting – uitrusting die bedoeld is voor buiten en dient als zelfexpressie voor de atleet.

Andere deelnemers

Embassy of Inclusive Society

Vorige Volgende

Andere deelnemers

Embassy of Inclusive Society