Zoeken

Sluit zoeken
Embassy of Inclusive Society

(Archief) Mensenkenners

Train je inclusiviteitsspier

Dit project was onderdeel van DDW 2023

Wil jij ook je inclusiviteitsspier trainen? Neem plaats op de Mensenkenners-fiets. Al fietsend leer je meer over de wereld van iemand met een beperking. Hoe is het om een visuele of auditieve beperking te hebben? En hoe kunnen we dichter tot elkaar komen?

De openbare ruimte voor iedereen

Openbare plekken hebben te vaak drempels voor mensen met een beperking. Soms zijn dit fysieke obstakels; daar is snel iets aan te doen. Maar de meeste drempels ontstaan door gedrag. Mensen die in de openbare ruimte werken en kampen met ongemak, onwetendheid en onbedoelde onhandigheid. Gevolg: mensen met een beperking voelen zich niet overal welkom, serieus genomen of betrokken. ‘Mensenkenners’ is een schaalbare, laagdrempelige online training. Hiermee trainen medewerkers van winkels, musea en horeca actief hun inclusiviteitsspier.

Wil jij ook je inclusiviteitsspier trainen? Neem plaats op de Mensenkenners-fiets. Al fietsend leer je meer over de wereld van iemand met een beperking. Hoe is het om een visuele of auditieve beperking te hebben? En hoe kunnen we dichter tot elkaar komen? Je krijgt antwoord op alle vragen die je nooit durfde te stellen aan mensen met een beperking. Zo worden onhandige interacties iets comfortabeler en wordt de openbare ruimte uitnodigend voor iedereen.

Andere deelnemers

Embassy of Inclusive Society

Vorige Volgende

Andere deelnemers

Embassy of Inclusive Society