Zoeken

Sluit zoeken
Embassy of Mobility

(Archief) VELĂ“ MONĂ“ LENA

Tactical Urbanism Project

Dit project was onderdeel van DDW 2023
VELÓ bicycle storage — © Zsuzsa Darab

Addressing the surge in micromobility, this project utilizes 'tactical urbanism' to offer temporary or even permanent solutions for bicycle infrastructure.
VELĂ“ bicycle storage, MONĂ“ bicycle rack, and LENA lane separator are now introduced and available for testing at DDW.

Uitdagingen van de microbiliteitsinfrastructuur

Micromobiliteit, en vooral fietsen, groeit snel als gevolg van de coronapandemie, de sterk stijgende brandstofprijzen en de trend van een gezondere levensstijl. De ontwikkeling van stedelijke fietsinfrastructuur kan niet op gelijk tempo meegroeien, omdat het lastig is om op elke drukke locatie fietsvoorzieningen aan te leggen. Dit geldt vooral voor steden waar de fiets als dagelijks vervoermiddel geen lange traditie kent.

Flexibele oplossingen van VPI

Dit project maakt gebruik van de flexibele aanpak van 'tactical urbanism' als tijdelijke oplossingen voor de ontwikkeling van fietsinfrastructuur. Vanuit het perspectief van fietsers bekeken, komen twee belangrijke knelpunten naar voren: opslag en veiligheid. Deze twee factoren kunnen worden aangepakt met flexibele en tijdelijke oplossingen die voor dit doel zijn ontwikkeld: mobiele fietsenstalling VELĂ“, mobiele fietsstandaard MONĂ“, en de verwijderbare fietsstrookafscheider LENA. Ze zijn al geplaatst op tijdelijke openbare ruimtes en pop-up evenementen in Boedapest. VELĂ“ kan nu ook worden getest door bezoekers aan Dutch Design Week.

Play video

MONÓ bicycle rack — © Zsuzsa Darab

LENA lane separator — © Zsuzsa Darab

VELÓ bicycle storage — © Réka Bohus

Assembly of VELÓ — © Zsuzsa Darab

Andere deelnemers

Embassy of Mobility

Vorige Volgende

Andere deelnemers

Embassy of Mobility